Deze Nederlanders maakten de rellen in Noord-Ierland mee

‘’Er vlogen allemaal helikopters boven je hoofd’’, zegt Chantal die de rellen tussen protestanten en katholieken in Noord-Ierland meemaakte. Het is sinds begin april weer onrustig in Noord-Ierland en met de Oranjemarsen op 12 juli in het vooruitzicht kunnen die spanningen nóg verder toenemen. Hoe ervaren de Nederlanders in Noord-Ierland eigenlijk dit (oplaaiende) conflict?

Lees verder

Aantal tienermoeders daalt, maar de andere helft wordt amper genoemd

Het aantal vrouwen dat voor hun twintigste een kind krijgt, neemt al jaren af. Het is de afgelopen jaren zelfs bijna gehalveerd. Daarnaast veranderen de omstandigheden. Het idee dat een tienermoeder er alleen voor staat, is niet meer van deze tijd. Veel organisaties zetten zich in om deze doelgroep te helpen. Toch wordt de andere helft in de media amper benoemd: de tienervader.

Lees verder
Bezig met laden
  • Kunst, Cultuur & Lifestyle
  • Burger, Politiek & Maatschappij
  • Cross Border Journalism

Disclaimer

Op deze website publiceren derde- en vierdejaars studenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht diverse producties over hun specialisatie, dan wel kunst, cultuur en lifestyledan wel burger, politiek en maatschappij, dan wel cross border journalism, in zowel mono- als multimediale vorm.

Tenzij anders vermeld, zijn alle teksten, foto’s en andere media op deze website gelicentieerd onder een Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0-licentie.
Teksten en media op deze website mogen alleen met naamsvermelding worden gedeeld voor niet-commerciële doeleinden.