Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste op Instagram?

De lippen van Kylie of de kont van Kim Kardashian, het schoonheidsideaal wordt tegenwoordig gekenmerkt door wat er getoond wordt op social media. Als het aan de body positivity beweging ligt, moet hier verandering in komen. Deze beweging is de laatste tijd online erg groot geworden en probeert men te overtuigen dat alle lichamen er toe doen, en niet alleen die van de Kardashians. Daar tegenover staat de cosmetische chirurgie, waar in de afgelopen jaren een flinke toename te zien is onder de jeugd en hier speelt social media een grote rol in. Kan de body positivity beweging verandering brengen in het online schoonheidsbeeld en jongeren tegenhouden in het nemen fillers of botox?  Cosmetisch arts Tom Decates en body positivity activiste Robin Meerman vertellen hoe zij dit zien.

Lees verder

Begrijp de hype

Yeezys, Jordans, Air Max 1’s of Dunks. Mochten deze termen je niks zeggen, ben je hoogstwaarschijnlijk niet erg thuis in de sneakerwereld. Toch zijn deze modellen van sneakers voor sommigen hun passie of zelfs een manier van inkomen. Sneakers zijn tegenwoordig razend populair en honderden euro’s per paar neerleggen is voor sommige sneakerheads dagelijkse kost. Maar waarom is de hype rondom sneakers tegenwoordig zo groot en hoe zijn sommige paartjes meer dan duizenden euro’s waard? Sneakerheads Nikki Beek en Gioia Ouwejan vertellen over hun favoriete paartjes en schoenenverkoper Kiwan Leung legt uit hoe sneakers doorverkocht worden. 

Lees verder
Bezig met laden
  • Kunst, Cultuur & Lifestyle
  • Burger, Politiek & Maatschappij
  • Cross Border Journalism

Disclaimer

Op deze website publiceren derde- en vierdejaars studenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht diverse producties over hun specialisatie, dan wel kunst, cultuur en lifestyledan wel burger, politiek en maatschappij, dan wel cross border journalism, in zowel mono- als multimediale vorm.

Tenzij anders vermeld, zijn alle teksten, foto’s en andere media op deze website gelicentieerd onder een Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0-licentie.
Teksten en media op deze website mogen alleen met naamsvermelding worden gedeeld voor niet-commerciële doeleinden.