Uitgelichte berichten

Allemaal

Laatste

”Dat zou mij nooit gebeuren”

Zwart, zo ziet Saar’s wereld plotseling uit. Haar ogen zijn dichtgevallen, haar lichaam voelt zwaar. Bijna alsof het niet haar lichaam is, maar dat van een ander dat ze mee moet dragen. Ze voelt iets glibberigs in haar mond. Is het haar eigen tong? Het lijkt of haar spieren ermee zijn opgehouden, alsof alles in slow motion gaat. Voordat Saar zich kan afvragen wat er aan de hand is, lukt het om haar ogen te openen.


Samenleving

Bezig met laden

Kaasproductie in Nederland daalt voor derde jaar op rij

De populariteit van kaas is de afgelopen jaren flink gestegen. Zo is kaas tegenwoordig niet meer weg te denken bij een borrelplank of bij verschillende gerechten in een restaurant. Ook hebben de afgelopen jaren een aantal kaasbars zich in Nederland gevestigd waar je verschillende kazen kunt uitproberen. Ondanks de stijgende populariteit is de productie van kaas in Nederland toch aan het afnemen. Hoe komt dat?

Bezig met laden

Zakelijk

Bezig met laden
Bezig met laden

Vrije tijd

Bezig met laden
Bezig met laden

Beleid & Bestuur

Bezig met laden

Het kan ook jou overkomen

“Mevrouw Jansen”, hoor ik dichterbij dan verwacht, in één klap word ik uit mijn gedachten gerukt. Voor mij staat een man met een vriendelijke glimlach. Ik sta op van mijn stoel, zeg het koppel naast me gedag en volg de man de lange witte gang in. “HERKEN JIJ SYFILIS?” staat in neon gele koeienletters geschreven op een paarse poster bungelend aan een punaise. Met mijn jas stevig tussen mijn armen geklemd loop ik door tot we bij een witte deur aankomen. Het groene bordje dat voor de deur hangt wordt vervangen door de rode variant en ik stap naar binnen. Ik stop met frunniken en laat de rits van mijn jas los. In de hoek van de kamer staat een houten stoel en zonder te aarzelen neem ik plaats. “Zo”, zegt hij, “dat is vast even schrikken geweest”. Hij slaat de spijker op zijn kop. Eind zomer, drie maanden geleden, wist ik nog van niks en nu zit ik opeens hier. Ik had eerder actie moeten ondernemen, zeg ik tegen mezelf. Dat is alleen altijd achteraf.

Bezig met laden