Binnenland

Bezig met laden
Bezig met laden

Buitenland

Bezig met laden

Onrust in Senegal na uitstel presidentsverkiezingen

Nadat de president van Senegal, Macky Sall vorige week het besluit heeft genomen om de verkiezingen uit te stellen, is er veel onrust in het land. De overheid reageert hardhandig op de vele demonstraties en protesten tegen het besluit, er komen twee mensen om het leven. Deze week komt de constitutionele raad en het parlement samen om te vergaderen over het terugdraaien van het besluit.

Bezig met laden

Politiek

Bezig met laden

Grote zorgen over mogelijk AZC in Lochem: ‘’Er wordt gesproken alsof het al besloten is’’ 

LOCHEM – Ter Apel is overvol en door de spreidingswet moeten gemeenten meehelpen: een nieuw asielzoekerscentrum wordt daarom mogelijk de nieuwe realiteit voor de gemeente Lochem. Daar vond afgelopen dinsdagavond een raadsvergadering plaats over de mogelijke komst van een AZC aan de Ampsenseweg in Lochem. Het COA wil daar voor een langere periode asielzoekers gaan opvangen. 

Bezig met laden

Sport

Bezig met laden

Van alpinist naar zitzeiler; Thierry Schmitter

Deze alpinist moest door een ongeluk zijn hele carrière omgooien. In de jaren ‘90 stond Thierry Schmitter bekend als de beste alpinist van Nederland. In november 1998 kwam deze carrière abrupt ten einde. Hij werd meegesleurd door een lawine tijdens het ijsklimmen en belandde hierdoor in een rolstoel. Dit heeft hem niet tegengehouden om te sporten op topniveau. Hij verruilde de bergen voor het water en begon aan zijn avontuur als zitzeiler.

Het Laatste Fluitsignaal

Beluister hieronder de tweede aflevering van de podcast ‘Het Laatste Fluitsignaal’. Te gast waren Raymond Graanoogst en Jarchinio Antonia, beide ex-profvoetballers. In de podcast komen verschillende onderwerpen aanbod; Het stoppen met voetballen aan de top, de laatste wedstrijd en het leven na de topsport. 

Bezig met laden