MAMS of Ssam, Wie trekt er meer klanten?

MAMS of Ssam, Wie trekt er meer klanten?

Bij binnenkomst op de Hogeschool Utrecht op locatie Heidelberglaan 15 zijn er twee eetgelegenheden die meteen opvallen. Het drukke MAMS coffee & more en het wat rustigere Ssam salads & more. Waarbij uit onderzoek is gebleken dat MAMS momenteel meer klanten trekt dan buureetgelegenheid Ssam.  

In dit onderzoek wordt er gekeken naar de twee eetgelegenheden op de Hogeschool Utrecht aan de Heidelberglaan 15. Er is tijdens de lunch onderzocht hoeveel transacties er plaatsvinden bij ‘MAMS coffee & more’ maar ook hoeveel transacties er zijn plaatsgevonden bij ‘Ssam salads & more’. Hieruit blijkt dat MAMS tijdens de drukke pauzes maar liefst 48 meer klanten trekt in een halfuur.  

Beide eetgelegenheden bieden een breed assortiment aan voedsel en drank. Zo zijn bij beide verschillende broodjes verkrijgbaar maar bied MAMS ook verschillende soorten taart aan en bij Ssam gaan er elk half uur ook een aantal salades over de toonbank. Tijdens het onderzoek zijn er een aantal mensen gevraagd naar hun keuze voor het halen van eten bij een van de twee eetgelegenheden. Als beweegreden gaf een klant van MAMS aan dat hij vanochtend haast had en daardoor tijdens zijn pauze op school de lunch ging halen. Toen wij aan twee klanten die net wat hadden gehaald vroegen naar de reden dat ze naar MAMS zijn gegaan i.p.v. Ssam gaf de eerste persoon het volgende aan; ‘ik zag dat er een langere rij stond en de Chocolade repen spraken mij aan dus vandaar dat ik hier wat ging halen’. Hieruit zien we dus dat mensen graag naar een plek gaan waar andere mensen ook heen gaan. 

In de grafiek is het onderzoek te zien aan de hand van twee verschillende tijden en twee verschillende dagen. Dinsdag de 5e en dinsdag de 12e van kwart voor 12 tot kwart over 12 en van kwart over 12 tot kwart voor 1. Hieruit is te concluderen dat MAMS inderdaad meer klanten trekt dan Ssam tijdens de drukke lunch op de dinsdag.  

Vergroot

Dataw
Grafiek 1

Over de auteur