Sociale media wordt steeds meer gebruikt

Sociale media wordt steeds meer gebruikt

Het sociale media gebruik neemt de afgelopen jaren met een stijgende lijn toe. Mensen over de hele wereld zijn meer dan ooit verbonden via de verschillende platformen. De apps hebben niet alleen invloed op het sociale leven, maar spelen ook een rol bij de verspreiding van nieuws en marketing. Zo lijken de groei of dalingen van het gebruik van verschillende sociale media apps een verband te hebben met actuele gebeurtenissen landelijk of wereldwijd.

Bron verantwoording:

De informatie over het aantal gebruikers van social media door de jaren is gebaseerd op gegevens van het artikel “Social media gebruik in 2022: cijfers & statistieken” dat is gevonden op de website van COOSTO. Deze informatie is gebruikt als basis voor het maken van een stream graph om de trends in social media-gebruik te onderzoeken. Om de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van deze gegevens te waarborgen, hebben we deze informatie ook vergeleken met andere datasets. 

Daarnaast hebben we aanvullende artikelen geraadpleegd om mogelijke redenen voor de stijging of daling in het aantal gebruikers van social media te onderzoeken. De bronnen voor deze aanvullende informatie zijn niet gespecificeerd, maar ze zijn gebruikt om context te bieden en de factoren achter de trends in social media-gebruik te begrijpen. 

Bron:Koppeling controleren (office.net) 

Over de auteur