We kunnen haast niet meer zonder social media, maar zijn we bewust van de gevolgen?

We kunnen haast niet meer zonder social media, maar zijn we bewust van de gevolgen?

Tegenwoordig is Social Media niet meer uit ons leven weg te denken. Als je wakker wordt, tijdens werk, als je je verveelt en als je weer naar bed gaat pak je jouw telefoon. Uit het onderzoek van het CBS gebruiken tot 65 jaar nog 9 van de 10 mensen social media, dit kan natuurlijk elk platform zijn en dit verschilt per leeftijd. Maar zijn de mensen bewust van de gevolgen die social media kan aanbrengen op jouw slaap hygiëne?

Er zijn natuurlijk talloze voordelen van social media. Zo kan je vriendschappen onderhouden, lekker ontspannen of zoals veel mensen het op zakelijk gebied gebruiken netwerken. Echter zijn er ook negatieve gevolgen, zoals depressief raken, slaapproblemen en concentratieproblemen. In deze video ga ik er dieper op in wat social media doet met jouw slaap hygiëne.

Het verhaal is ondersteund door cijfers. Ook zijn er interviews gedaan met mensen uit de twee doelgroepen 12 tot 25 jaar en 65 tot 75 jaar. Om hier een vervolg aan te geven heb ik met 5 mensen rond de 20 jaar een onderzoek gedaan waarin ze 1 uur voor het slapen niet naar een scherm mochten kijken en hier wilden ik onderzoeken of ze verschillen ervaarden in bijvoorbeeld hun energieniveau gedurende de dag en het in slaap komen. Er is uitgekomen dat er zeker verschillen zijn ervaren door de deelnemers. Voel jij je aangesproken tot dit onderwerp en/of heb je ook problemen met slapen of jouw energieniveau? Twijfel dan niet en bekijk deze video!

Over de auteur