Bureauredacteur letterenblad Schreef

In het kort – De bureauredacteur fungeert als de journalistieke rechterhand van de hoofdredacteur en doet niet alleen onderzoek naar nieuwswaardige onderwerpen, maar schrijft zelf ook. De functieplaats kan ook ingericht worden als ervaringsplek voor een functionaris die nog niet geheel voldoet aan de functie-eisen.
Taak – De bureauredacteur doet onderzoek naar nieuwswaardige feiten, ontwikkelingen, trends, achtergronden en personen, verwerkt deze volgens de journalistieke mores tot kant-en-klare artikelen in de gangbare genres of doet voorstellen aan de hoofdredacteur voor verwerking door een andere redacteur of losse medewerker. In het kader hiervan speurt hij/zij naar beelden die de geschreven boodschap versterken en verwerft deze ter publicatie in Schreef. Voor elke kwartaaluitgave komt de redactie bijeen ter voorbereiding en planning van betreffende editie.

De functionaris is volwaardig lid van de redactie en denkt in die hoedanigheid mee over interessante onderwerpen, journalistieke kansen, de bladformule en de redactionele koers.
In dat kader is het ook mogelijk om zelf journalistieke bijdragen te leveren.
We schatten dat met vervulling van de functie jaarlijks maximaal 200 uur gemoeid zal zijn.
Een uitgebreide beschrijving is op aanvraag verkrijgbaar.

Meer informatie: https://heyzine.com/flip-book/de723aa938.html
Datum/Periode: Aanstelling voor 24 maanden.
Vergoeding: Vrijwilligerswerk
Contactgegevens opdrachtgever: Werend Griffioen, communicatie@taalpodium.nl

Over de auteur