In één klap je leven op de kop

In één klap je leven op de kop

Marjolein Nepveu is een zelfstandig ondernemer in Heerenveen. Ze runt haar eigen psychosomatisch fysiotherapiepraktijk. Samen met 1,1 miljoen andere Nederlanders is zij zzp’er. Vanaf 2024 moet voor deze groep werkenden een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering komen. De kosten voor deze verzekering zijn voor velen zo hoog dat het bijna niet te doen is om deze af te sluiten. “Dan werk ik voor de verzekering, dat kan toch niet de bedoeling zijn”, aldus Marjolein. Daarom hoopt ze dat als de verzekering verplicht wordt, er wel rekening wordt gehouden met zzp’ers die bijvoorbeeld parttime werken, zodat ook zij het zich kunnen permitteren.

Wel is Marjolein in essentie voorstander van een verplichte AOV. “Nu met de coronacrisis zie je wel wat er gebeurd als mensen geen werk meer hebben.” Marjolein kan zelf op het moment ook niet werken, en ze is ook niet verzekerd. Meer hierover hoor je in onderstaande audiodocumentaire.

[embed]https://soundcloud.com/user-832402627/in-een-klap-je-leven-op-de-kop/s-zhnJWIAZaRd?si=251f682bee6541838ad721f276fc2cbe&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing[/embed]

Over de auteur