Mini-documentaire: “De koran als leidraad”

Mini-documentaire: “De koran als leidraad”

In deze documentaire maakt u kennis met Bader. Hij is een 23-jarige moslim van Pakistaanse afkomst die een strikte levensstijl volgt, gebaseerd op de regels en normen van de Koran, het religieuze boek dat de islam vertegenwoordigt. In zijn dagelijkse leven is Bader bezig met het creëren van content voor zijn eigen social media, waarbij hij de islam idealiseert en de straat op gaat om mensen tot de islam te bekeren.

De reis begint met een bezoek aan de moskee, waar Bader zijn toewijding aan het gebed toont. De sfeer en de krachtige gebeden bieden een fascinerende blik in zijn spirituele wereld. Bader vertelt ons over de betekenis van de moskee in zijn dagelijks leven en hoe het voor hem fungeert als een toevluchtsoord voor rust en gebed.

Bader valt meteen op door zijn kleding wanneer hij de moskee verlaat. Buiten draagt hij zorgvuldig gekozen gewaden en hoofddeksels die zijn respect voor zijn geloof weerspiegelen. Hij deelt met ons waarom deze kleding zo belangrijk voor hem is en hoe het hem helpt zijn identiteit als moslim uit te dragen. Vervolgens zien we hoe hij de straat op gaat om mensen voorlichting te geven over de islam, met als voornaamste doel mensen te bekeren.

De mini-documentaire voor de specialisatie kunst, cultuur en levensstijl, geproduceerd door Meric Yener en met Bader Calinalti (Deislampagina) als hoofdpersoon.”

Over de auteur

meric Yener

Meric Yener is de naam, student Journalistiek aan de hogeschool in Utrecht. Hier doe ik op het moment ervaring op in het schrijven van artikelen, het opzetten van interviews en het maken van filmpjes. Van mij zijn kwalitatieve items te verwachten. Ik ben zelfstandig inzetbaar, maar kan ook overweg in teamverband. Nieuwsgierig in mijn vak ben ik constant bezig om mijzelf te overtreffen, doormiddel van het maken van nieuwe dingen. Momenteel actief in de steden Nieuwegein en IJsselstein.