Studeren Zonder Grenzen?

Studeren Zonder Grenzen?

Ricia Meijer is een gedreven studente die graag actrice wil worden. Daarvoor wil ze graag een studie volgen waarmee ze zich daarin kan ontwikkelen. Helaas gooit DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) voor haar roet in het eten. 

In het buitenland studeren is zo makkelijk nog niet, de opleiding die gevolgd gaat worden moet aan verschillende eisen voldoen.
Zo moet het een volwaardige bachelor zijn. Indien dat niet het geval is krijgt een student geen studiefinanciering. Daarnaast is het van belang dat de opleiding op de eerste maandag van de maand september begint, begint de studie later? Dan betekent dat dat er gedurende de maand september geen studiefinanciering wordt verleend. Hoewel dit bij DUO bekend is, staat dat lang niet altijd even goed aangegeven op de websites en dergelijke. Hierdoor ondervinden studenten soms hinder als het gaat om het ontvangen van studiefinanciering van DUO.

Ricia Meijer is een van die studenten. Zij ondervond dit op een wel heel vervelende manier. In de documentaire hieronder vertelt zij haar verhaal en zie je hoe ze momenteel studeert in Berlijn.

Over de auteur

Isabel van Avezaath

Isabel van Avezaath houdt zich altijd bezig met het nieuws en alles wat daarmee te maken heeft. Voordat ze de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht ging volgen heeft ze haar havo diploma gehaald op het Huygens College in Heerhugowaard. Haar interesse ligt vooral bij de sport, maar andere onderwerpen spreken haar ook erg aan. Dat wil je niet missen!