Hospita worden door het tekort aan studentenhuizen

Hospita worden door het tekort aan studentenhuizen

Utrecht-west – Ook in Utrecht is er sprake van een tekort aan huizen. Niet alleen gezinnen zijn hier de dupe van, ook studenten komen maar niet aan een kamer. Een mogelijke oplossing voor dit probleem zijn hospita’s. Hospita’s maken ruimte vrij in hun eigen huis voor, bijvoorbeeld studenten.

Hans kortewijde en zijn vrouw Linda kozen er drie jaar geleden voor om de zolder van hun huis aan te bieden als hospita kamer. ‘Al onze kinderen zijn al geruime tijd het huis uit, en de zolder stond helemaal leeg’, vertelt Hans. Hans en zijn vrouw vonden dit een mooie manier om een extra zakcentje te verdienen en achtten hun huis geschikt voor een extra inwoner. Na veel overwegingen gingen ze opzoek naar een partij die wilde helpen met het verhuren van de zolder. Ze kwamen uit bij ‘hospitaverhuur’. Met deze partij werd gezocht naar een geschikte kandidaat.

Inmiddels wonen Hans en Linda alweer 2,5 jaar met een extra persoon in huis. Over het algemeen bevalt het ze prima. ‘Wanneer je duidelijke afspraken maakt met de huurder ontstaan er geen problemen’, vertelt Hans. Hans kan dit iedereen met een extra plekje thuis aanraden.

Over de auteur

Lieke Dogger

Hallo ik ben Lieke, 20 jaar (06-08-2003) en ik volg de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.