Doktersassistenten in Utrecht West geëerd op Dag van de Doktersassistent

Doktersassistenten in Utrecht West geëerd op Dag van de Doktersassistent

Foto: Darko Stojanovic via Pixabay

Lombok – Op donderdag 2 maart is het de Dag van de Doktersassistent en in Utrecht West wordt deze dag gevierd met een speciale bijeenkomst om de toewijding en inzet van doktersassistenten te erkennen en te waarderen.

De bijeenkomst, georganiseerd door de lokale huisartsenpraktijken en gezondheidscentra, vindt plaats in de namiddag in een van de praktijkruimtes van Gezondheidscentrum Lombok en zal worden bijgewoond door doktersassistenten uit de regio. Tijdens de bijeenkomst zullen er speeches gehouden worden waarin de belangrijke rol van doktersassistenten in de gezondheidszorg wordt benadrukt en hun harde werk en toewijding wordt geprezen.

Doktersassistenten zijn vaak de eerste contactpersoon voor patiënten die medische hulp nodig hebben. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheren van afspraken, het beantwoorden van vragen van patiënten, het afnemen van medische informatie en het voorbereiden van patiënten voor een consult bij de arts. “Als doktersassistent sta je in de frontlinie van de gezondheidszorg en kun je echt een verschil maken voor de patiënten die je helpt. Ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van dit team en op deze Dag van de Doktersassistent wil ik graag alle doktersassistenten bedanken voor hun harde werk en toewijding.” Vertelt doktersassistente van Os. Hun werk is van onschatbare waarde voor de gezondheidszorg en zorgt ervoor dat artsen zich kunnen concentreren op het bieden van de beste medische zorg aan hun patiënten. “We zijn ontzettend dankbaar voor de doktersassistenten in onze praktijken en we willen deze dag gebruiken om onze waardering uit te spreken voor hun onvermoeibare inzet en toewijding,” aldus van Stralen, een van de huisartsen die betrokken is bij de organisatie van de bijeenkomst.

De Dag van de Doktersassistent is een nationaal evenement dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste donderdag in maart en is bedoeld om de belangrijke rol van doktersassistenten in de gezondheidszorg te erkennen en te vieren.

Tekst: Sem Gelissen

Over de auteur

Sem Gelissen

Mijn naam is Sem Gelissen. Ik ben geboren en getogen in het prachtige Limburg, maar momenteel woonachtig in Utrecht. Ik ben zeer breed geïnteresseerd, en daarom kunnen jullie een hoop verschillende onderwerpen van mij verwachten. Ik hoop dat mensen kennis opdoen door middel van mijn producties.