Park Leeuwesteyn: Een mooie samenwerking

Park Leeuwesteyn: Een mooie samenwerking

Foto: Gemeente Utrecht

Leidsche Rijn – Op 8 juni 2023 wordt een bijeenkomst gehouden waar buurtbewoners en organisaties uit Utrecht de gelegenheid krijgen om ideeën en zorgen te delen over de ontwikkeling van Park Leeuwesteyn. Deze bijeenkomst markeert het begin van een nauwe samenwerking tussen de gemeente en de lokale gemeenschap, waarbij beide partijen gezamenlijk het park vorm zullen geven.

De gemeente Utrecht heeft het voornemen om de expertise en creativiteit van buurtbewoners te benutten bij de inrichting van Park Leeuwesteyn, met als doel een park te creëren dat aansluit bij de behoeften en wensen van de lokale gemeenschap. Esther Verheijen, projectmanager ruimte bij de gemeente Utrecht, benadrukt het belang van deze samenwerking: “Het is essentieel dat we als gemeente in gesprek gaan met de buurtbewoners en organisaties en hun inbreng serieus nemen. Dit betekent dat we op een gelijkwaardige manier samenwerken binnen de door de gemeente gestelde kaders en randvoorwaarden.”

Om deze samenwerking vorm te geven, heeft de gemeente een werkgroep opgericht bestaande uit ambtenaren en vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap. Deze werkgroep zal ideeën en suggesties van buurtbewoners verzamelen en gezamenlijk werken aan het voorontwerp van het park. Regelmatige bijeenkomsten zullen worden gehouden om de voortgang te bespreken en gezamenlijke beslissingen te nemen.

Tijdens de inloopbijeenkomst op 8 juni krijgen buurtbewoners en organisaties de gelegenheid om hun visie op het park te delen en eventuele zorgen te uiten. Het is een uitgelezen kans voor bewoners om actief betrokken te zijn bij de ontwikkeling van hun leefomgeving. Tegelijkertijd zal de gemeente informatie verstrekken over de randvoorwaarden en kaders waarbinnen het ontwerpproces zal plaatsvinden.

Esther Verheijen benadrukt dat de inbreng van buurtbewoners serieus wordt genomen: “We willen de ideeën en suggesties van de buurtbewoners zo goed mogelijk meenemen in het ontwerpproces. Natuurlijk moeten we rekening houden met bepaalde randvoorwaarden, zoals de beschikbare ruimte en budgetten, maar we willen echt samenwerken en de verschillende perspectieven integreren.”

Na de inloopbijeenkomst gaat de werkgroep aan de slag met het voorontwerp van Park Leeuwesteyn. Aan het eind van 2023 zal dit voorontwerp gereed zijn en aan de buurtbewoners worden gepresenteerd. Er zal opnieuw gelegenheid zijn voor feedback en eventuele aanpassingen. Vervolgens wordt het definitieve ontwerp verwacht in het begin van 2024, waarna de uitvoering kan starten.

Met deze samenwerking tussen de gemeente Utrecht en de buurtbewoners hoopt men een park te creëren dat niet alleen voldoet aan de behoeften en wensen van de lokale gemeenschap, maar ook een ontmoetingsplaats wordt waar mensen kunnen ontspannen en genieten van de natuur. De inrichting van Park Leeuwesteyn in Utrecht West is een belangrijk project dat de betrokkenheid en participatie van de lokale gemeenschap benadrukt. Door samen te werken met buurtbewoners en organisaties, streeft de gemeente Utrecht naar een inclusief en duurzaam parkontwerp dat tegemoetkomt aan de behoeften van alle gebruikers. De inloopbijeenkomst op 8 juni markeert het begin van een open en transparant proces waarin ideeën worden uitgewisseld en zorgen worden besproken. Met deze samenwerking hoopt men niet alleen een prachtig park te realiseren, maar ook een hechte gemeenschap te bevorderen die trots is op hun leefomgeving.

Tekst: Sem Gelissen

Over de auteur

Sem Gelissen

Mijn naam is Sem Gelissen. Ik ben geboren en getogen in het prachtige Limburg, maar momenteel woonachtig in Utrecht. Ik ben zeer breed geïnteresseerd, en daarom kunnen jullie een hoop verschillende onderwerpen van mij verwachten. Ik hoop dat mensen kennis opdoen door middel van mijn producties.