SvJ media

Selecteer Pagina

HU Podium lanceert nieuw programma: ‘Over de Top’

HU Podium lanceert nieuw programma: ‘Over de Top’

HU Podium lanceert nieuw programma: ‘Over de Top’


In het programma ‘Over de Top’ gaan HU-studenten in gesprek met inspirerende gasten die de top van hun vakgebied hebben bereikt. In de theaterzaal van Padualaan 99 delen de sprekers hun reis naar succes. Floor Hoogstad, student Journalistiek, is betrokken bij de organisatie van deze bijeenkomsten, die worden georganiseerd door het culturele studentenplatform HU Podium.   
 

door | 30 09 2024, 09:09 | SvJ nieuw(s)

Spreker Marjolein van Loenen vorig schooljaar bij HU Podium  Foto: Jasmijn van Emmerloot

‘Hoewel ik totaal onsportief ben, kreeg ik meteen zin om hardloopschoenen te kopen,’ vertelt Hoogstad enthousiast. ‘Die avond was zo inspirerend.’ Ze verwijst naar een aflevering van ‘Utrecht maakt Kennis’, de vorige evenementenreeks van HU Podium, waarin ultramarathonloper en deelnemer van Kamp Van Koningsbrugge Marjolein van Loenen sprak.  

Voortbordurend op het interview met Van Loenen bedacht Floor samen met haar collega een idee om in het nieuwe schooljaar nog meer succesvolle mensen te interviewen. ‘Dat kunnen dj’s zijn, journalisten, topsporters, mensen uit de zorg of de economie’, somt Floor op als ze uitlegt wat voor soort sprekers de studenten kunnen verwachten.  

De één uur durende bijeenkomsten worden georganiseerd door HU Podium, een studentenplatform dat – vaak gratis – evenementen organiseert voor studenten van de Hogeschool. Ook theaterbezoeken, workshops en proeverijen worden door het platform geregeld. Het hoofddoel van ‘Over de top’ staat voor Floor in ieder geval vast: inspiratie opdoen. ‘We hopen mensen te spreken waar je als student naar op kan kijken en bij kan denken: Dat wil ik ook.’ De eerste ‘toppers’ staan in ieder geval al op de lijst. Op 12 november, van 16:45 tot 18:00, komen  Olympisch skater Keet Oldenbeuving (20) en haar vader Henno Oldenbeuving langs op de Padualaan.  

Ze praten onder andere over de skate carrière van de jonge Keet en wat daar allemaal bij komt kijken. Er worden ook vragenrondes ingelast, waardoor de aanwezige studenten hun prangende vragen mogen stellen aan de gasten. 

Tot slot roept Floor de SvJ’ers op om 12 november een gaatje vrij te houden in de agenda: ‘Kom vooral langs. Bij Podium is het altijd gezellig, de tickets zijn gratis en het is een goede kans om te netwerken en inspirerende verhalen te horen van mensen die al veel hebben bereikt.’ 

Over de auteur

Nick Vink

Nick Vink (21) is een enthousiaste journalist in opleiding. Hij focust zich vooral op het schrijven van allerlei verschillende soorten verhalen.