SvJ media

Selecteer Pagina

Diplomering SVJ: “Ik ben wel toe aan een periode van rust”

Negentien studenten van de School voor de Journalistiek Utrecht zijn op 14 maart afgestudeerd. Na jaren hard werken hebben ze hun welverdiende diploma eindelijk mogen ontvangen. De studenten gaan allemaal een andere richting op. De een neemt een periode van rust en de ander gaat aan de slag met een nieuwe televisieserie. Wat zijn de studenten van plan? 

door | 30 03 2023, 11:03

Foto: Sil Moison

Maxime Miedema gaat na een periode van rust freelancen voor twee verschillende omroepen: Human en de VPRO. “Ik ga aan de slag als redacteur bij een onlineserie van 3lab.” Miedema haar plan voor later is om documentaires te gaan maken. “Mijn droom is om mijn eigen productiehuis op te zetten”, zegt ze met een grote glimlach op haar gezicht. “Voor nu vind ik het ook heel erg leuk om voor de publieke omroepen te blijven werken.” 

“Ik ben echt wel even toe aan een tijdje niets doen, maar daarna ga ik solliciteren bij mijn oude stageplek”, zegt Veerle Boekestein. Veerle heeft bij de communicatieafdeling van de politie in Midden-Nederland stagegelopen. “Ik heb toen mijn stage afliep daar ook een vaste baan aangeboden gekregen, maar ik wilde mij goed kunnen focussen op mijn afstudeeropdracht.” De baan heeft Veerle dus afgewezen. “Nu ik klaar ben met de studie wil ik mijn gezicht daar weer even laten zien.” 

Annabel van der Louw gaat als redacteur werken aan een nieuw tv-programma van de VPRO. “Het gaat een soort talkshow worden, maar dan wel anders dan de talkshows die je nu op televisie ziet”, legt van der Louw uit. “Het doel van de talkshow gaat zijn om begrip te creëren voor bepaalde maatschappelijke onderwerpen.” Van der Louw heeft via een vacature gesolliciteerd. “Ik ken de producent van de talkshow wel, hij was ook de producent van het tv-programma waar ik stage heb gelopen; De Avondshow met Arjen Lubach.”