SvJ media

Selecteer Pagina

Bye bye papieren bekers

Een bakje koffie halen om scherp te blijven tijdens de les? Vanaf 4 september moet je daarvoor je eigen beker meenemen naar de HU. Er zullen dan geen wegwerpbekers meer beschikbaar zijn bij de koffieautomaten. Wel komen er gratis herbruikbare bekers beschikbaar. 

door | 1 09 2023, 13:09

Dit kan vanaf maandag niet meer. Foto: Daphne Kooy

De verandering komt voort uit de Europese Single Use Plastice Directive, die vanaf 1 juli het uitdelen van gratis wegwerpbekers heeft verboden. De HU geeft aan daar graag aan mee te werken, omdat verduurzaming belangrijk is voor de hogeschool. Jaarlijks worden er op de HU 2 miljoen bekers gebruikt en dus ook weggegooid.  

Bijkomend voordeel is dat je minder gaat betalen voor je koffie, nu er geen beker meer bij de prijs inbegrepen zit. Toch zal het voor velen nog even wennen zijn om niet meer het vertrouwde Douwe Egberts bekertje te kunnen pakken. Geen zorgen, als je de komende tijd misgrijpt, hoef je niet meteen je bakje koffie te missen. Tot 1 januari 2024 zijn er nog wegwerpbekers te koop bij de horecaondernemers in de gebouwen, deze kosten 20 cent.  

Maar, makkelijker is het natuurlijk om alvast te wennen aan het meenemen van je eigen beker. Dat kan een mok of herbruikbare beker van thuis zijn. Vanaf maandag 4 september kun je ook gratis een speciale herbruikbare HU beker ophalen bij een van de receptiebalies. Voor gasten is er een beperkt aantal leenbekers beschikbaar.