Fresh!

Fresh!

Fresh!

Een documentaire van Josje van Engelen en Max Pickkers

FRESH vertelt het verhaal van Lorenzo Caboni. Deze Limburgse b-boy werd op 14-jarige leeftijd wereldkampioen breakdance in zijn leeftijdsklasse en vliegt de wereld rond voor battles. Omdat Lorenzo op jonge leeftijd al zó goed is, mag hij meedoen met de volwassenen. In deze categorie zijn de belangen groter, en de druk dus ook.

Lorenzo’s ultieme doel is om wereldkampioen breakdance te worden bij de volwassenen. Alles moet hiervoor wijken: hij benut bijna elk moment dat hij heeft om te trainen, ziet zijn vrienden alleen maar op trainingen en volgt een speciaal voedingsschema om zijn lichaam optimaal te laten presteren. Hij perfectioneert elke move die hij doet tot in de puntjes en let daarbij op details die de meesten niet zien. Zijn gedrevenheid en perfectionisme hebben hem vele internationale prijzen opgeleverd en hij reikte met zijn crew, the Fresh Allstars, tot de finale van Holland’s Got Talent.

Lorenzo’s perfectionisme breidt zich ook uit naar andere delen van zijn leven. Hij gaat voor de hoogste cijfers op school, zijn haar moet altijd goed zitten en als de tafel wordt gedekt, moet al het bestek recht liggen. Zijn moeder en trainer maken zich zorgen dat het perfectionisme soms te ver gaat en schadelijk is voor zijn mentale gezondheid. Lorenzo is keihard voor zichzelf en als een bepaalde beweging een keer niet lukt, stort zijn wereld in.

Hoe kijkt Lorenzo zelf naar breakdance? En kan hij zijn perfectionisme controleren voordat hij er op een gegeven moment aan onderdoor gaat?

https://vimeo.com/710755412

Kijkwijzer

Alle leeftijden

Vertoning

Zaterdag 18 juni 09:30 – 11:10
Zondag 19 juni 11:20 – 13:00

Bekijk hier het hele programma