Organisatie

Campusdoc is een minor van de Utrechtse School voor de Journalistiek (SvJ), de oudste school voor journalistiek van Europa. Studenten maken in duo’s in twintig weken een eigen documentaire, from scratch, compleet met eigen fundraising. Tien jaar geleden begon de SvJ-minor als antwoord op de behoefte van getalenteerde studenten videojournalistiek om dieper in te gaan op verhalen waar ze om geven. De studenten leren excelleren in film- en vertelvaardigheden. Om mee te kunnen doen aan Campusdoc doorlopen de deelnemers eerst een strenge selectieprocedure. De weken die volgen resulteren in prachtige documentaires die als kroon op het werk op het Campusdoc international FilmFestival worden vertoond. In de afgelopen jaren werden ook niet zelden Campusdoc documentaires van SvJ-studenten uitgezonden bij de publieke omroep.

Het CampusDoc International FilmFestival wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Op het festival worden traditioneel documentaires getoond van studenten uit het minorprogramma en documentaires van studenten van partneruniversiteiten over de hele wereld. De afgelopen twee jaar kon vanwege Corona het festival niet doorgaan. Daarom zullen deze speciale jubileumeditie van het festival extra veel documentaires te zien zijn. Op het programma staat het werk van Nederlandse en internationale studenten die gedurende deze hele periode hebben deelgenomen aan de minor.

Louis Hartlooper Complex

Het Louis Hartlooper Complex (LHC) is een filmtheater, cultureel centrum én horecagelegenheid in de stad Utrecht. Sinds de opening in 2004 is het uitgegroeid tot een drukbezochte ontmoetingsplek die niet meer weg te denken is uit het Utrechtse culturele leven. Het LHC werd door Vrij Nederland na het eerste jaar al verkozen tot het beste filmhuis van Nederland, een eervolle vermelding.

Het drukbezochte wekelijkse filmprogramma wordt afgewisseld met speciale evenementen en filmreeksen, zoals Psychoanalyse & Film, Movies that Matter en Timeless (filmklassiekers op zondag). Ook vinden er bijzondere filmvertoningen plaats in aanwezigheid van regisseurs, cast en crew voor een nagesprek met het publiek. Diverse festivals hebben inmiddels hun plek gevonden in ons filmtheater, zoals Movies That Matter en IDFA en het Le Guess Who?.