Between Summits

Between Summits

Between Summits

Een documentaire van Ilse Lavell en Roeland Wendel

Op 12 november 2016 is Hein Noortman met zijn klimgenoten aan het oefenen voor een gletsjer beklimming. Als hij op zestien meter hoogte een moeilijke overhang over moet gaat het mis. De zekering begeeft het en Hein valt op de betonnen vloer. Door de klap is zijn gezicht 2,5 cm ingeslagen, en glijdt hij weg in coma. In deze coma heeft Hein intense dromen over zijn vrouw en kind. In de 5 weken die daarop volgen wordt er urenlang aan hem geopereerd. Meerdere botten zijn gebroken of verbrijzeld, en zijn gezicht wordt minutieus gereconstrueerd. Zijn vrouw Mariëlle ziet Hein voor het eerst in het ziekenhuis. Ze herkent hem aan zijn linkerschouder. Door het wegvallen van haar man staat ze er alleen voor. Het zorgen voor hun dochter, de BV op non-actief, het regelen van een mogelijke begrafenis.

Tegen alle verwachtingen in wordt Hein wakker uit de coma, een medisch wonder. Permanent blind en zonder reukvermogen begint hij aan een lange revalidatie.

Hein leerde opnieuw lopen, praten en op zijn eigen benen staan. Ook vinden Hein en Mariëlle een nieuwe manier om samen te leven. Toch knaagt er iets. De afhankelijkheid van zijn omgeving valt hem soms zwaar. Alles wat hij in het leven deed, lukt niet meer, of niet alleen. Ook het vaderschap krijgt een andere invulling. Ondanks alles laat hij niet al zijn dromen varen, en staat er een grote uitdaging op de planning.

Kijkwijzer

vanaf 12 jaar

Vertoning

Zaterdag 18 juni 11:20 – 13:00
Zondag 19 juni 09:30 – 11:10

Bekijk hier het hele programma