Steeds minder gelovigen in Nederland; “Pasen is een moeilijke feestdag”

Steeds minder gelovigen in Nederland; “Pasen is een moeilijke feestdag”

Beeld: Eigen foto

UTRECHT- Het aantal Nederlanders dat zegt niet gelovig te zijn is vorig jaar opnieuw toegenomen. Bijna 6 op de 10 (58 procent) van de Nederlanders van 15 jaar en ouder rekenden zich vorig jaar niet tot een religie of een levensbeschouwelijke groepering, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (NOS)

Hoe zit dat in Utrecht? In deze reportage doe ik hier verslag van in mijn eigen wijk in Zuilen en spreek ik pastoor Jochem Stuiver over waarom Pasen voor veel mensen en met name jongere een moeilijke feestdag is. Ook bespreek ik met Dennis wat precies de betekenis is van het Paasfeest en in hoeverre dit nog gevierd wordt door jonge mensen en hoe verschillend het Paasfeest gevierd wordt.

https://mediamanagement.hu.nl/mh/media/search/e7bd0e0da5c8475083431222dcdd10a49a34b974929e4012b48f291f00f34004/details

Over de auteur

eleanore Kraak

Welkom op mijn website! Mijn naam is Eleanore Kraak. Ik ben 20 jaar en kom uit Heemstede. Ik zit op de Hogeschool Utrecht en zit momenteel in het tweede jaar van de studie journalistiek. Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in onderwerpen actuele mistanden in de maatschappij in de breedste vorm van het woord. Dat is dan ook wat u voornamelijk op mijn website gaat lezen. Ik interview mensen zoals ervaringsdeskundigen en experts over hun bevindingen. Ik vind het leuk om me te buigen over grote onderwerpen en me daarin te verdiepen, kennis te verbreden en deze kennis met u te delen. Ik hoop doormiddel van deze website en de interviews anderen hun kennis te verbreden over maatschappelijke onderwerpen en daarmee wellicht mensen te inspireren.