Fien van Snippenberg

Vroeger had ik honderd vragen in mijn hoofd over de hele wereld. Ik wilde alles weten. Als ik dan naar mijn moeder toekwam met mijn vragen was vaak het antwoord: “Fientje dat weet ik ook niet hoor!”. Ik was nog jong en wilde dat de antwoorden gewoon op mijn schoot werden gelegd. Dat gebeurde helaas maar weinig, omdat het vragen waren die niet ieder kind van negen stelde thuis. Nu, tien jaar verder, kan ik als journalist eindelijk al mijn onbeantwoorde vragen gaan onderzoeken en daar meeslepende, persoonlijke verhalen over schrijven.

Biografie

In 2018 heb ik na het behalen van mijn VWO-diploma, besloten om Journalistiek te gaan studeren. Dit is voor mij de beste keuze geweest die ik kon maken. Het praktisch leren is voor mij heel fijn en daardoor heb ik in mijn eerste jaar met gemak mijn Propedeuse gehaald. Mijn passie ligt bij het maken van persoonlijke verhalen, want achter elk persoon ligt weer een ander mooi verhaal.

Het maken van verhalen over personen met een bijzonder verhaal is echt waar mijn interesse ligt. Het liefst zal ik later documentairemaakster worden voor de publieke omroep om hier mijn droom te kunnen verwezenlijken. Columns schrijven, hier kun je, zonder het verhaal te veranderen, je eigen draai eraan geven. Het dromerige schrijven is dan iets wat ik graag doe, zodat lezers helemaal in het verhaal worden gezogen.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/fien-van-snippenberg-0b2ab5174/

Producties

#MenToo – Feminisme: een strijd van ieder mens

De eerste feministische golf ging vooral over het verwerven van vrouwenkiesrecht, toelating tot onderwijs en betaald werk. De tweede feministische golf ging over een brede waaier van persoonlijke, maatschappelijke en politieke thema’s, waaronder economische zelfstandigheid en gelijke kansen op de arbeidsmarkt, seksuele bevrijding, lichamelijke zelfbeschikking, beeldvorming en geweld tegen vrouwen. Anno 2021 gaat het feminisme …

Op Haar Plek – Milou Deelen

‘Na 17 maart 2021 zal er wederom geen afspiegeling of microkosmos zijn van het Nederlandse volk, wat betreft gender of geslacht. En een dergelijke gelijke vertegenwoordiging van vrouwen in de Kamer is cruciaal als duidelijk symbool van gelijkwaardigheid én omdat het er politiek-inhoudelijk toe doet wie volksvertegenwoordiger is’, betogen Rozemarijn van Dijk en Joop van …