Bloggen of vloggen bij Rechtspraak Reporters

Wil je bloggen en/of vloggen over de Rechtspraak? Word dan Rechtspraak Reporter! De Rechtspraak zoekt jongeren die het recht en de rechtspraak kunnen vertalen naar de belevingswereld van jongeren in beeld en/of tekst via verschillende sociale media kanalen.
Wil jij achter de schermen kijken bij rechtbanken, gerechtshoven, bijzondere colleges en de Hoge Raad? Wil jij rechters hun toga van het lijf vragen? Wil jij bloggen en vloggen over spraakmakende rechtszaken, zoals die van Willem Holleeder of rapper Lil Kleine? Dat kan!

Over het project

De Rechtspraak Reporters is een diverse groep jongeren tussen de 17 en 27 jaar. Zij brengen de Rechtspraak dichter bij jongeren in Nederland. Dit doen zij door onder andere rechters te interviewen en rechtszaken te bezoeken met als doel een reëel beeld van de Rechtspraak bij jongeren te schetsen. Zij geven hun mening over het recht, rechtszaken en andere rechtsfeiten vanuit de point of view van jongeren.
Wij voorzien de Rechtspraak Reporters van trainingen in onder meer sociale media, vloggen en bloggen. Wil jij ook achter de schermen meekijken, de meest interessante rechtszaken bijwonen en daarnaast trainingen krijgen van professionals op het gebied van (sociale) media, communicatie en natuurlijk de Rechtspraak?
Word jij een van onze nieuwe Rechtspraak Reporters? Of ken jij iemand die hiervoor geschikt is? Stuur ons dan een berichtje via rechtspraakreporter@rechtspraak.nl en hopelijk zien wij je snel bloggend en/of vloggend online!

Wat wij van je vragen:

– Je bent enthousiast en weet andere jongeren te motiveren
– Je werkt goed zelfstandig en neemt initiatief
– Je bent flexibel en bereid om door het hele land te reizen.
– Je maakt minimaal 2x per maand een kort verslag van een ontmoeting, een rechtszaak of een actueel onderwerp. De vorm van verslaggeving bepaal jij!
– Een tijdsinvestering van gemiddeld 4 uur per week
– Je opleiding is niet van belang, wel dat je affiniteit hebt met het onderwerp
Je hoeft geen rechtenstudie te volgen of al kennis te hebben van de Rechtspraak. Wel vragen wij een dosis interesse, energie en nieuwsgierigheid.

Wat krijg je ervoor terug:

Dit project is vrijwilligerswerk, maar wij bieden jou het volgende:
– Een ervaringsplek die geweldig staat op je CV
– Interessante trainingen
– Uitbreiding van je netwerk
– Een leuk team van reporters uit het hele land
– Een uniek kijkje in de keuken van de Rechtspraak, waarbij je rechters ontmoet, rechtszaken en evenementen bezoekt en nog veel meer!
– Reiskostenvergoeding
Met je eigen pers-pas naar locaties van de Rechtspraak!
Kom op bijzondere plekken!

Geïnteresseerd?

Stuur jouw creatieve sollicitatie naar: rechtspraakreporter@rechtspraak.nl en overtuig ons ervan dat jij één van onze nieuwe Rechtspraak Reporters moet worden. Gebruik je favoriete communicatiemiddel, maak bijvoorbeeld een filmpje of schrijf een blog. Vlogs graag sturen via wetransfer.com. Nog vragen? Stuur een e-mail naar rechtspraakreporter@rechtspraak.nl. Of neem contact op met één van de Rechtspraak Reporters www.derechtspraakreporters.nl.
De Rechtspraak Reporters brengen ‘Het Recht’ naar jou!

Ervaringen van de Rechtspraak Reporters

‘Ik ervoer het als een privilege om mezelf Rechtspraak Reporter te noemen. Het werkt heel motiverend om met een zelf gekozen doel een reportage te maken, daarbij merkte ik dat ik door journalisten, rechters etc. serieus genomen werd. Je maakt veel bijzondere dingen mee en je netwerk groeit in een sneltreinvaart.’
– Adrien Stanziani

‘Ik leerde superveel, deed unieke ervaringen op en vergrootte mijn netwerk. Zo mocht ik bijvoorbeeld de president van het Haagse gerechtshof, Marieke Koek, interviewen. Dankzij het reporterschap kreeg ik een stageplek bij de rechtbank Rotterdam. Last but not least: ik maakte vrienden voor het leven!’
– Beatrix Darantinao

‘Het leukste aan Rechtspraak Reporter zijn, is dat je helemaal op je eigen (creatieve) manier anderen kunt laten kennismaken met de wereld van het recht. Ook stap je uit je comfortzone en hierdoor zie en leer je meer dan dat je in de schoolbanken doet #winwin’
– Eliza Heffels

Rechtspraak Reporters online:

Facebook https://www.facebook.com/rechtspraakreporters
Instagram https://www.instagram.com/rechtspraakreporters/
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCbKbcZgQ9av1eZCnU1Raybw
Website www.derechtspraakreporters.nl

Datum/Periode: doorlopend
Vergoeding: 0,-
Contactgegevens opdrachtgever: De Rechtspraak | Simone Alderliesten, Communicatieadviseur | rechtspraakreporter@rechtspraak.nl

Over de auteur