Kinderboekenweek 2021: ’Worden wat je wil’’

De Kinderboekenweek is dit jaar 6 oktober 2021 weer van start gegaan. Dit jaar is het onderwerp: “Worden wat je wil.’’ Worden wat je wil staat voor verschillende dingen. Het kinderkoor Kinderen voor kinderen maakte voor de Kinderboekenweek bij het onderwerp een liedje over dat wat dat het niet uitmaakt wat je later wil worden. De schrijvers van het Kinderboekenweekgeschenk (Tiril)  en het Kinderboekenweek prentenboek (Dromer) dachten heel anders over het onderwerp ‘’Worden wat je wil’’ en gaven een draai aan “Het ging eigenlijk per ongeluk. Ik had besloten dat ik mij niet aan het thema (van de Kinderboekenweek) ging houden.., Toen was ik bijna klaar, en las ik het het eerste hoofdstuk terug en daarin stond Tiril (het hoofdpersonage) van vorm kon veranderen. Hierdoor kon ze worden wat ze wilde. ” reageerde Bette Westera tijdens de officiële landelijke opening van de Kinderboekenweek op Basisschool De Molenwiek in Haarlem. Mark Janssen, de schrijver en illustrator van het Kinderboekenweek prentenboek had daar ook wel een soortgelijke reactie op.

Een dag eerder op 5 oktober werden de prijzen van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel uitgereikt op de Kinderboeken Borrel. Dit jaar is de tweede keer dat de Gouden Griffel en de Gouden Penseel niet op het Kinderboekenbal werd uitgereikt. De Kinderboeken Borrel was een speciaal evenement waar schrijvers elkaar weer konden ontmoeten. Hier kon gepast afstand worden gehouden doordat het werd gehouden in de Markthallen in Amsterdam, die sinds kort weer open is om te bezoeken.

De rest van de Kinderboekenweek zijn er door heel Nederland nog meer verschillende activiteiten gepland. De Kinderboekenweek eindigt op 17 oktober 2021. Voor meer informatie over deze activiteiten ga naar: https://kinderboekenweek.nl/activiteiten-overzicht/