Schaatsbanen gaan toch open ondanks corona

Nieuw-Vennep – Sinds afgelopen weekend ligt er sneeuw in de Haarlemmermeer, maar het is nog niet zo koud dat het natuurijs dik genoeg is om erop te kunnen schaatsen. IJsclub Nieuw-Vennep maakt gebruik van de weersituatie en de behoeftes van alle schaatsliefhebbers. Desondanks corona, zal je volgens de ijsbanen de komende dagen veel mensen op het ijs zien te zien zijn.

De IJsbanen in Nieuw-Vennep, Lisserbroek, en Rijsenhout openen de komende dagen hun deuren tijdens het koude weer. De IJsclub Nieuw-Vennep heeft zich op de situatie voorbereid. ‘’We hebben ervoor gezorgd dat het gras niet al te hoog was gegroeid. Dit zodat we een week voor de vorst intreden, zodat we al water op de baan konden laten staan. Daarna moesten we de natuur zijn gang laten gaan.’’, zegt John van der Meij, De voorzitter van IJsclub Nieuw-Vennep.

Toen het nieuws naar buiten kwam dat de schaatsbanen opengingen werd er in diverse facebookgroepen van de omliggende gemeentes verschillend gereageerd. De één blij dat er weer geschaatst kan worden en de ander niet. Dit ook vanwege corona. We zitten dan ook in een lockdown wordt er dan in vele reacties geschreven. Op de schaatsbaan in Nieuw-Vennep mogen er tegelijk een maximaal 330 bezoekers aanwezig zijn. Het is een goede vraag die er door de bewoners gesteld wordt. Kan de 1,5 meter gegarandeerd worden en zijn er niet veel te veel mensen op 1 plek? Daar zegt van der Meij het volgende over: ‘’Omdat wij een grote baan hebben is het goed mogelijk om zo een grote groep toe te laten.’’ Hij verwijst ook naar hun website waar ze hebben aangegeven hoe zij als IJsbaan de veiligheid van hun gasten waarborgen volgens de RIVM-regels. Op de vraag tot wanneer we kunnen schaatsen reageert van der Meij heel luchtig. ‘’Dat hangt allemaal van het weer af. Zo lang er ijs licht kan er bij ons op schaatsbaan geschaatst worden.’’