De wereld staat niet stil als jij niet meer kan

De wereld staat niet stil als jij niet meer kan

Op 16 juli 2016 heeft Ceriel een scooter ongeluk gehad in zijn woonplaats in Zuid-Limburg. Hij heeft toen een frontale botsing gehad met een auto. Vervolgens heeft hij toen in totaal vijf weken lang in coma gelegen, en de kans van overleven was nihil. Hij had onder andere een hersenbloeding, een klaplong, diverse botbreuken en gescheurde spieren. Om zijn leven te redden heeft hij dus veel operaties moeten ondergaan. De artsen gaven aan dat er weinig kans was voor overleven en zagen het zorgwekkend in. De artsen hebben toen zelfs gezegd dat de kans klein was dat Ceriel ooit nog iets zelfstandig zou kunnen doen.

Op 18 augustus is hij uit coma verklaard en vanaf dat moment moest hij zijn leven weer van nul komma nul opbouwen. Hij is vanaf dat moment naar een revalidatiecentrum moeten gaan waar hij opnieuw heeft moeten leren om alles zelfstandig te kunnen doen. Zelfstandig ademen, spreken, maar ook om zelfstandig te kunnen eten en drinken. Het was een actieve en fitte jongen en kon altijd alles doen wat hij wilde. Het was heel heftig voor hem om te beseffen dat hij helemaal niks meer zou kunnen en om alles opnieuw te leren.

Langzamerhand gaat het steeds wat beter en begint hij te herstellen. Hij begint zijn leven weer een beetje op te pakken. Zo komen er vrienden langs in het revalidatiecentrum en begint hij rustig aan zijn studie weer op te pakken. Het is een lang en moeizaam proces geweest, maar hij staat er zelf van ondersteld hoeveel hij nu kan.

Hij is nu bezig met veel sporten om zijn lichaam nog sterker te maken dan ooit hiervoor. Hij is ook veel bezig met leuke dingen te doen, te genieten van het leven en zijn voetbalteam vanaf de zijlijn te supporten. Hij is bezig met het bouwen van zijn eigen huis, iets wat hij 7 jaar geleden nooit had durven dromen.

Luister hier naar de mini-documentaire:

Music from #Uppbeat (free for Creators!)

https://uppbeat.io/t/paulo-kalazzi/heros-time License code: JI4KCO7KVPCLF9DM

Over de auteur

Michelle Peeters

Mijn naam is Michelle, student Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Ik ben 23 jaar oud en geboren in Maastricht. Momenteel vertoef ik in het drukke Amsterdam en ben ik bezig met het maken van tekst, audio en video.