Oorlog in Oekraïne treft bewoner en ondernemer Utrecht-West

Oorlog in Oekraïne treft bewoner en ondernemer Utrecht-West

Foto door: Sil Kwaspen - De kast in buurthuis Rosa is voorzien van houdbaar voedsel, schoonmaakproducten en spullen voor persoonlijke hygiëne. Onderin zijn onlangs een koeling en vriezer geplaatst voor verse producten.

LOMBOK – De Russische inval in Oekraïne bracht gevolgen met zich mee die reiken tot in Utrecht-West. De economie is geraakt vanwege de Europese sancties ten opzichte van Rusland, het gas wordt duurder met de dag. Ook kan de graanoogst uit Oekraïne niet meer geëxporteerd worden tegen een betaalbaar bedrag. Ondernemers hebben het zwaar, ze werken voornamelijk zelf en kunnen moeilijk hun vaste laste bekostigen. Inwoners van Utrecht-West die krap bij kas zitten wordt hulp aangeboden door Buurthuis Rosa. Er is hier een voedselkast, voorzien met koeling en vriezer, waar de mensen die wat over hebben aan het eind van de maand producten in kunnen leggen. Mensen die krap bij kas zitten, zijn welkom om uit deze kast wat mee te nemen.

Audio + inleiding door: Sil Kwaspen

Over de auteur

Sil Kwaspen

Hallo, mijn naam is Sil Kwaspen, ik ben 23 jaar en woon in 's-Hertogenbosch. Als startend journalist ben ik tijdens het maken van mijn producties actief bezig om alles zo interessant mogelijk te maken. Ik schrijf graag in verhalende vorm en laat mijn bronnen en het beeld juist het woord doen. Bij kleine gebeurtenissen duik ik graag in de diepte en bij moeilijk te begrijpen onderwerpen probeer ik alles behapbaar te maken. Saai nieuws is ook nieuws en als het belangrijk is dan moet het interessant genoeg zijn om te lezen.