Restaurant Landhuis in de Stad biedt laagdrempelig menu, ondanks inflatie

Restaurant Landhuis in de Stad biedt laagdrempelig menu, ondanks inflatie

Restaurant Landhuis in de stad blijft het laagdrempelige menu behouden ondanks de stijging van voedsel kosten. Het restaurant, gelegen in park Oog in Al, past de gerechten aan op de stijgende voedselprijzen.

Eén van de eigenaren van het restaurant Lieke van Loon denkt het betaalbare menu te kunnen blijven behouden voor de aankomende paar jaar. Wel wordt er aangegeven dat daar verandering in kan komen. Dan zullen de prijzen van het menu toch moeten stijgen. Van Loon geeft echter aan dat dit niet meer dan een euro zal zijn. ‘Stel dat het een euro omhooggaat, dan is het nog steeds betaalbaar en toegankelijk en blijft het concept van de aanschuiftafel bestaan.’

Mede-eigenaar Klaas Alblas legt uit dat de aanschuiftafel gaat over ‘eten en ontmoeting’. Er wordt één keer per maand een nieuwe editie georganiseerd. ‘Elke avond staat in het teken van een ander land!’ Het concept trekt meer standaard publiek en mensen vallen sneller in gesprek met elkaar. Er worden lange tafels neergezet en iedereen is welkom om aan te schuiven. Er wordt een drie gangen diner geserveerd van dertien euro vijftig.

Daarnaast biedt het landhuis in de stad nog een ander concept aan ‘landkeuken’. Een culturele avond waar je voor betaalt wat je zelf kwijt kunt. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk.

Ondanks de stijging aan inkoopkosten blijven deze twee initiatieven voorlopig bestaan.

Over de auteur

Kyra Johnson

Ik doe graag werk waarbij ik onder de mensen kom. Ik ben sociaal, creatief en ruimdenkend. Dit uit zich onder meer in een passie voor schrijven. Ik ben hoofdredacteur voor de kinderwijkkrant Buurtblinkers in Utrecht West. Daarnaast studeer ik Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.