SvJ media

Selecteer Pagina

SST… SvJmedia stil van start 

door | 15 03 2023, 14:03

Foto: Janita Stassen

Heb je het al gehoord? Als het goed is nog niet en lees je deze column per ongeluk of pas weken later. Want op advies van de grote Walt Disney, kun je iets nieuws het beste opstarten door je mond te houden en stilletjes keihard aan het werk te gaan. Dus zo zijn we een paar weken geleden ook begonnen in lokaal 2.068 met vijftien mensen om de tafel. Zie, hoor en voel: Rode wangen, opgewonden stemmen door elkaar heen, koekjes op de tafel en bergen ambitie. Welkom bij de allereerste redactiebijeenkomst van SvJmedia! Een prachtclub jonge journalisten die vanaf nu op deze plek verhalen delen over de School voor de Journalistiek Utrecht en de wereld waarin zij gaan werken. 

Met rubrieken over wat hier voor moois in huis gebeurt: bijeenkomsten, presentaties, reizen en prijzen. Maar ook over deSvJ in de praktijk. Over studenten op stage of al aan het werk, en natuurlijk onze alumni! Wist jij bijvoorbeeld dat de voorzitter van de Raad voor de Journalistiek en voorzitter van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, ooit zelf op de School voor de Journalistiek heeft gezeten? Binnenkort lees je inToekomstPERSpectiefover zijn visie op de toekomst van het journalistieke vak. In deze rubriek lees je op wat voor journalistieke werkvloer onze studenten komen te werken en gaat het over bijvoorbeeld ChatGPT, nepnieuws en journalistiek ondernemerschap.  

Tot slot maar niet als laatste, delen we natuurlijk ook onzeUitblinkers: producties van studenten die zo goed zijn dat ze een breder publiek verdienen.

Zie SvJmedia als het nieuwe visitekaartje voor de school en als online thuisplek voor onze studenten. Het is onze droom om SvJmedia tot spin in het web te maken. Alle kanten op communicerend wat op school de moeite waard is om te horen, zien, lezen en delen. Zeker, onze ambities zijn hoog. Of we het ook waar maken bepalen jullie.  

Net als bij een startup, pasgeboren kind of een nieuwe outfit kijken, proberen en discussiëren we eerst in stilte goed voordat we dit nieuwe mediaplatform met veel bombarie aan de buitenwereld presenteren. We zijn van start, maar we zijn er nog niet. Met jouw hulp kunnen we onze droom waarmaken! Dus tip ons:svjmedia@hu.nl . 

Want om met nog zo’n startup specialist Joe Spolsky (CEO van Stack Exchange) af te sluiten: “Elke dag die we niet besteden aan het verbeteren van ons product, is een verloren dag”.  

Vanaf nu elke week een column van een student, docent of manager van de SvJ.