SvJ media

Selecteer Pagina

‘Ik weet eindelijk wat voor minor ik wil doen’

‘Ik weet eindelijk wat voor minor ik wil doen’

‘Ik weet eindelijk wat voor minor ik wil doen’

 

Een wirwar van kraampjes in het Beatrixgebouw zorgt ervoor dat honderden studenten van de HU samenkomen met één doel voor ogen: het vinden van de juiste minor. Voor veel studenten lijkt dit soms een onmogelijke opgave. Op de Jaarlijkse Minormarkt kunnen juist díe studenten op zoek waar naar de perfecte Minormatch. 

door | 18 02 2024, 11:02 | SvJ nieuw(s)

Foto Minormarkt  Foto: Amber Weeber

Voor de Jaarbeurs staan de nieuwsgierige studenten al in een lange rij te wachten om hun digitale toegangskaart te scannen. Met goede moed en een gedetailleerde kaart om de weg in het minorwoud niet kwijt te raken, lopen de studenten op de 150 rijkversierde marktkraampjes af. Elk met een unieke sfeer en uitstraling. Docenten en studenten staan klaar om hun passie voor hun vakgebied te delen en vragen te beantwoorden. Van creatieve minors zoals ‘Campusdoc’ en ‘Theater’ tot technische minors zoals ‘Green Chemistry’ en ‘Railtechniek’, er is voor ieder wat wils. 

‘Ik kom naar de minormarkt omdat ik echt niet weet welke minor ik wil doen. Ik weet ook niet wanneer ik een minor wil doen, dus ik hoop dat ik hier wegga met een idee van wat ik wil en ook wanneer,’ vertelt SvJ-student Britt Smith. De studenten maken gretig gebruik van de uitgebreide keuze en zoemen als bezige bijen van kraampje naar kraampje, op zoek naar hun perfecte match. Sommigen weten al precies wat ze willen, anderen lopen nog rond als verdwaalde zielen op zoek naar inspiratie. 

De sporen van de drukte zijn dan ook duidelijk zichtbaar aan het einde van de dag. Flyers bij menig stand raken op, en de snoepjes die sommigen uitdeelden zijn al lang verdwenen in de magen van studenten. Voorlichters verplaatsen hun blik richting de telefoon, ze wekken niet meer de indruk met passie over hun minor te praten.

Bij de uitgang lopen de studenten tegen een met sticky-notes gevulde muur aan. Op de gele blaadjes staat in één of soms twee woorden wat studenten van de minormarkt vinden. Vooral de eerste paar uren worden goed ontvangen door de studenten. Zo staat er op de meeste sticky-notes: ‘Leuk’, ‘druk’, ‘interessant’. 

‘Ik weet eindelijk wat voor minor ik wil doen, ik heb alles op een rijtje’, vertelt Britt aan het einde van haar zoektocht naar een geschikte minor. Ze heeft gekozen voor de minor Tweede Wereldoorlog educatie. ‘Ik heb altijd de verhalen van de Tweede Wereldoorlog zo bijzonder en interessant gevonden. Het feit dat bijna iedereen wel iemand kent die in die tijd leefde, maakt het voor mij extra relevant en interessant om er dieper op in te gaan en meer over te leren.’ 

Over de auteur

Zoë Neeft

Zoë Neeft is een enthousiaste student journalistiek. Ze schrijft het liefst over lifestyle, films en cultuur gerelateerde onderwerpen. Als ze niet aan het schrijven is, kun je haar vinden bij haar vrienden of is ze aan het bidden voor een One Direction reunion tour.