SvJ media

Selecteer Pagina

Studenten en docenten vrij geroosterd voor het allereerste SvJ-Festival 17 april

Studenten en docenten vrij geroosterd voor het allereerste SvJ-Festival 17 april

Op woensdag 17 april is het allereerste SvJ-Festival op de School voor Journalistiek Utrecht. Studenten en docenten worden hiervoor vrij geroosterd. Er zijn workshops, een mini-stagemarkt en de SvJ-prijzen worden uitgereikt door een vakjury. En sinds kort is er een eigen webpagina waar het laatste nieuws is te vinden over het festival:https://svjmedia.nl/festival/

door | 17 03 2024, 15:03 | SvJ nieuw(s)

Foto oud prijswinnaar Esther Abels Foto: Bert Kok

Op woensdag 17 april zal het festival plaatsvinden in het gebouw van de Faculteit Journalistiek, gelegen aan de Heidelberglaan 15. Tijdens het festival worden de winnaars van de SvJ-prijzen bekendgemaakt. Deze worden vervolgens uitgereikt door de vakjury bestaande uit Esther Wemmers (hoofdredacteur Telegraaf), Coen van de Ven (De Groene), en Marcel Gelauff (voormalig hoofdredacteur NOS Journaal).

1000 euro en kansen rijker
De inschrijving voor dit jaar is gesloten. Er zijn prijswinnaars in drie categorieën: de beste eerstejaars- en tweedejaarsproductie en de de hoofdprijs. Eerste- en tweedejaars studenten maken kans op 250 euro, derde en vierdejaars studenten kunnen zich inschrijven voor de hoofdcategorie en maken kans op een hoofdprijs van 1000 euro. De beste producties worden op SvJmedia.nl gepubliceerd als ‘Uitblinkers’.

Vorig jaar wonnen Martijn Kramer en Jitske de Graaf de hoofdprijs voor hun documentaire ‘Bloody Tradition – Agree to Disagree’ over de traditionele griendenjacht. Voor Martijn was het geld winnen natuurlijk fijn, maar hij zegt ook: ‘De erkenning was belangrijker dan het geld.’ Samen deelde ze het geld en de andere documentairemaker kocht er een drone van.

Jitske merkt op dat de waarde niet alleen in het geld zit, maar ook in het kunnen verwijzen naar de prijs bij nieuwe projecten: ‘De prijs opende niet direct deuren, maar de documentaire heeft zeker bijgedragen aan mijn carrière. Ik kon het laten zien bij mijn stageplek, waar ik nu als freelancer werk.’

‘Nooit geschoten is altijd mis’
Volgens medeorganisator Timna Rauch, is inschrijven zeker de moeite waard: Je maakt niet alleen kans op een geldbedrag, maar het winnen van een van de prijzen staat ook goed op je CV’.

Volgens Danique de Coo, winnaar van de eerstejaarsprijs, is nooit geschoten altijd mis. ‘Op het laatste moment schreef ik mij in de auto in voor de SvJ-prijs’. Danique had nooit verwacht dat ze de prijs zou winnen: ‘Ik was ziek op de dag van de prijsuitreiking en kreeg twee weken later een mailtje dat ik gewonnen had, ik was in shock’. De winst heeft voor haar nog geen bijzondere deuren geopend, maar heeft haar wel een boost van zelfvertrouwen gegeven die haar nu nog steeds motiveert. 

Wat doen om te winnen?
Studenten die het afgelopen jaar een productie hebben gemaakt waar ze trots op zijn, maakt kans op een een van de vele prijzen.

Check eerst de onderstaande spelregels en Stuur dan zo snel mogelijk de  productie van 2023 in via svjprijs@hu.nl. Inschrijven kan tot 29 maart 2024 23:59. 

Spelregels

1. Je was tijdens de productietijd als student ingeschreven aan de School voor Journalistiek in Utrecht
2. Alle journalistieke genres zijn toegestaan: van reportage tot column, van interview tot crossmedialeproductie
3. De ingeleverde productie is gemaakt en afgerond tussen 1 januari 2023 en 31 januari 2024
4. Geef duidelijk aan in welke categorie je meedoet, 1e-jaars, 2e-jaars of hoofdprijs
5. Vermeld naast je naam kort wat jouw motivatie is om in te zenden
6. Als een productie in samenwerking tot stand is gekomen, wordt duidelijk aangegeven wie de makers zijn en wat hun bijdrage aan het proces is geweest
7. De ingezonden productie is absoluut origineel (eigen werk)
8. Per student is slechts één inzending toegestaan
9. De productie moet ingeleverd zijn voor 29 maart 2024 23.59 uur.

Bestandsgrootte is maximaal 5 mb. Is het bestand van jouw productie groter? Zet het dan online, plak de link in een Word-document en lever dit in via het mailadres svjprijs@hu.nl 

Zet op dit document ook je naam, de titel van je productie, in welke categorie je meedingt en, wanneer van toepassing, het wachtwoord om de productie te bekijken.