SvJ media

Selecteer Pagina

CampusDoc documentaire ‘Composing My Mind’ prime time op 2DOC

CampusDoc documentaire ‘Composing My Mind’ prime time op 2DOC

CampusDoc documentaire ‘Composing My Mind’ prime time op 2DOC

SvJ-studenten Evi Schellens en Lotus Brouwer maakten een documentaire over de eeuwenoude boekencollectie in de bibliotheek van de Embassy of the Free Mind en hoe deze collectie verschillende musici inspireert. Als kers op de taart is de docu, Composing My Mind, zaterdag 21 september om 20:00 te zien op NPO 2 Extra. 

door | 19 09 2024, 12:09 | Uitblinkers

Foto Lotus en Evi op CampusDoc Filmfestival première Foto: Sil Moison

In de documentaire wordt de bijzondere ontmoetingsplek belicht door middel van een rondleiding van directeur Jozef Ritman. De kijker wordt meegenomen langs zeldzame boeken en inspirerende ideeën, die de filmmakers verbinden met muzikanten om de abstracte thema’s tot leven te brengen. ‘We speelden veel met de vraag: hoe toon je inspiratie? En welke scènes passen daarbij?’ vertelt Evi. ‘Door de koppeling met muzikanten is het uiteindelijk voelbaar en tastbaar geworden.’  

Evi en Lotus kijken terug op een leerzame periode en hopen dat de documentaire de kijker net zo zal inspireren als zij zelf werden tijdens het maakproces. ‘Wat wij eruit hebben gehaald, en wat we hopen over te brengen, is dat het soms heel bevrijdend kan zijn om anders te denken,’ zegt Lotus. ‘Op school leek het vaak alsof er vaste manieren van denken waren, maar bij de Embassy maakt dat niet uit. Je kunt vrijer denken, en verschillende elementen, zoals boeken, op een nieuwe manier combineren. We hopen dat we mensen kunnen inspireren om ook zo te denken.’ 

De documentaire gaat zaterdag 20:00 uur live bij NPO 2 Extra en is daarna online te zien bij 2Doc. Voor Evi en Lotus is deze uitzending de kers op de taart van dit avontuur: ‘Dat onze documentaire nu ook op tv wordt uitgezonden, is de mooiste erkenning die we ons konden wensen. Als je je documentaire in zendt hoop je daar natuurlijk wel op, maar het lijkt dan zo ver weg. Nu wordt het werkelijkheid,’ vertelt Evi trots. ‘Het bijzondere aan de Embassy of the Free Mind is dat iedereen er iets anders uit haalt. Dat maakt het waardevol voor ieder individu, zowel om de film te bekijken als om de plek zelf te ervaren,’ sluit Lotus af.  

 

 

Over de auteur

Joëlla de Koning

Ik ben Joëlla, 19 jaar en momenteel eerstejaars Journalistiek student. Naast mijn studie heb ik mijn eigen onderneming, Uniek in Beeld. Een creatief bureau dat zich bezig houdt met schrijven en fotografie. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om naast mijn studie me ook al bezig te houden in mijn toekomstige werkveld! De verhalen van mensen is iets dat mij ontzettend enthousiast maakt, door beeld of door tekst en dat hoop ik nog lang te gaan doen!