SvJ media

Selecteer Pagina

Van student journalistiek naar freelancer voor de Gelderlander, Noa doet het in een half jaar

Van student journalistiek naar freelancer voor de Gelderlander, Noa doet het in een half jaar

Foto: Noa Meerwijk

Van student journalistiek naar freelancer voor de Gelderlander, Noa doet het in een half jaar

In je eerste studiejaar journalistiek al werken voor een regionale krant. Het lukte de achttienjarige Noa Meerwijk. ‘Ik wilde graag meer praktijkervaring op doen naast mijn schoolwerk.’ Noa vertelt over hoe het haar is gelukt om in het eerste leerjaar al bij de Gelderlander te freelancen.  

door | 12 10 2023, 09:10 | Uitblinkers

Foto: Noa Meerwijk

Noa heeft altijd al een grote liefde gehad voor het schrijven van artikelen. ‘Ik wilde graag meer leren over hoe je een goed journalistiek stuk schrijft. Dus ik besloot iets naast mijn schoolwerk te willen doen.’ In de praktijk leer je namelijk toch het meeste. Voor Noa was de Gelderlander de logische keuze, hier woont ze namelijk bij in de buurt. ‘Ik besloot toen een stuk of vijf mensen te mailen met een sollicitatie en motivatie.’ 

 Na het sturen van deze mails heeft Noa een half jaar lang niets meer gehoord van de regionale krant. ‘Tijdens een interview voor school, werd ik ineens gebeld. Het was de Gelderlander. Ze zeiden dat ze mijn sollicitatie hadden gelezen.’ Na het lezen van de teksten die Noa voor haar studie had geschreven, wilde de hoofdredacteur Noa graag ontmoeten.  

‘Samen met de hoofdredacteur maakte ik de afspraak om één artikel voor ze te schrijven en dan te kijken hoe de samenwerking bevalt. ’Het artikel en de samenwerking beviel aan beide kanten goed. ‘Het heeft even mogen duren, maar toen ben ik bij de Gelderlander binnengerold.’ Noa is nog steeds aan het werk als freelancer bij de krant.  

Ambitie om na haar studie fulltime bij de Gelderlander te gaan werken heeft Noa niet. ‘Ik vind het heel erg leuk om daar nu te werken op freelancebasis. Ik kan er ook heel erg veel leren, maar later wil ik graag de documentaire kant op. Maar op mijn CV staat de Gelderlander natuurlijk wel heel erg mooi’, grapt Noa.  

Over de auteur

Max van den Bogaert

Ik ben Max en ik ben 20 jaar (hij/hem). Ik woon in Utrecht en ik studeer uiteraard Journalistiek. Ik heb veel plezier in het maken van producties voor de SvJ-media website. Naast dat ik redacteur ben bij SvJ-media werk ik ook als LSM operator bij Argus. Ook werk ik bij NOS-sport als streamregisseur. Ik probeer tijdens mijn studie hier zo veel mogelijk ervaring op te doen en ben vooral aan het genieten.