SvJ media

Selecteer Pagina

Is alles nieuw op de SvJ?

Is alles nieuw op de SvJ?

Is alles nieuw op de SvJ?

door | 11 10 2023, 15:10

Als nieuw persoon stap ik na een heerlijke vakantie vol goede moed de trein in naar school. Zin als ik heb om iedereen op school weer te zien en weer ‘thuis’ te komen. Maar  wat blijkt direct bij binnenkomst: Heidelberglaan 15 = Heidelberglaan 15 niet meer. Alles lijkt nieuw. 

Rechten afbeelding: Pepijn van der Putten

De hal heeft een facelift gekregen. Nieuwkomers hebben de plek ingenomen van de twee bekende horeca kraampjes ViaVai en Lucy & Suzy. Die moeten wel heel goed zijn om dat wat we al kenden en lekker vonden, te vervangen, denk ik bij mezelf. Bij de tweede stand lijkt het of ik weer terug in Friesland ben, waar ik vanochtend toch echt vandaan ben gekomen. Een grote koe met daarop ‘Boerderij De Uithof’ staart me aan. Wat ik ervan moet vinden weet ik nog niet. Gelukkig is ons Mams er nog. Dus eerst maar eens even een vertrouwd kopje koffie halen om het ontspannen gevoel van vanmorgen weer op te roepen. 

Na een intensief uurtje vergaderen met de redactie van SvJ-Media, snak ik naar mijn volgende kopje koffie. Maar wat blijkt: ook de ons zo bekende koffieautomaat is verdwenen! Een glimmende gloednieuwe Douwe Egbers bonenmachine biedt nu bizarre opties van haver tot…,’ijskoffie’, zo gilt een groepje meiden. Na tien minuten twijfelen kies ik een latte macchiato. Ik rijk mijn arm uit naar de stapel bekertjes naast de machine, maar ik voel niets. Alle papieren bekertjes, voorgoed verdwenen, zo blijkt. Dan maar in de rij voor een herbruikbare koffiebeker bij de receptie. Duurzaam hoor, maar een gemiddelde ADHD’er zoals ik, zal dit jaar verplicht worden af te kicken van cafeïne. Die beker houdt het geen week vol in mijn tas, zo snel ben ik ‘m kwijt. 

Tot slot ontmoet ik twee collega’s op de plek waar ooit lang geleden de magnetron zijn trouwe dienst deed. Ze zien er verslagen uit; ‘We hebben een half uur gezocht maar we kunnen ‘m echt nergens vinden!’. Dus eten ze met lange tanden hun pasta koud. Na wat rondvragen blijkt de magentron nog wel op ergens op school te zijn. Maar niemand weet waar. 

Mijn hoofd begint te duizelen van al het nieuws. Deze dag vertelt me dat er maar één ding op zit: Morgen ga ik me aanmelden voor de rondleiding voor de eerstejaars. Misschien dat ik daar nog iets wijzer van word. 

Over de auteur