‘Ik vind het belangrijk dat mijn feminisme intersectioneel is’

‘Ik vind het belangrijk dat mijn feminisme intersectioneel is’

Soraya Berger tijdens de Women's March in Amsterdam, maart 2023. Foto: Soraya Berger.

UTRECHT – ‘You Can’t Burn Women Made of Fire’, was de slogan van de International Women’s Day March in Utrecht dit jaar. Tot op de dag van vandaag wordt er nog hard gestreden voor de positie van de vrouw in de samenleving. En met ‘vrouw’ wordt elke vorm van vrouw zijn bedoelt. Intersectioneel feminisme: feminisme vanuit het uitgangspunt dat iedereen op een andere manier te maken heeft met ongelijkheid en discriminatie. De strijd voor de positie van de vrouw is voor iedereen anders. Utrechtse studente en vrijwilliger bij Stem Op Een Vrouw Soraya Berger vertelt over intersectioneel feminisme in de samenleving en haar gedachten over de Women’s March in Utrecht.

Tijdens de International Women’s Day March op 8 maart 2023 bij het gerechtsgebouw op het Vrouwe Justitiaplein in Utrecht. Een spandoek wordt in brand gestoken aan het einde van de avond. Foto: Miranda Niccolai.

Over de auteur

Miranda Niccolai

Hoi! Officieel is het zijn van een journalist geen beschermd beroep, dus kan ik bij deze vermelden dat ik 'journalist' ben. Ik schrijf graag over natuur en milieu, maatschappelijke problemen, feminisme, wetenschap en kunst en cultuur. In de huidige samenleving voel ik mij verplicht iets bij te dragen, ik hoop uiteindelijk met mijn artikelen een verschil te kunnen maken.