Mensen voor Special Arts (meerdere media)

Special Arts: bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars

Special Arts stimuleert de kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een handicap en dat zij hun pure talenten kunnen ontwikkelen. Dit betreft beeldende kunst, podiumkunsten (theater, dans en muziek), als ook taal.
Kunst van mensen met een handicap kan zeer speciaal zijn. De eigenheid ervan komt voort uit de eigenheid van de maker. Zij hanteren hun eigen regels. Dat blijkt soms uit een fascinatie voor een bepaald onderwerp, door een bijzonder kleurgebruik of een eigenzinnige uiting.

Special Arts gelooft in de waarde van kunst voor en door mensen met een handicap . Voor de mens, de maatschappij en het bedrijfsleven. In al onze activiteiten willen we deze waarde uitdragen.

Wij zijn op zoek naar… nieuwsgierige en inspirerende talenten die door blogs, social media berichten, achtergrondartikelen en filmpjes de waarde van deze bijzondere kunst willen delen met een breed publiek, professionals, bedrijven en overheid. Ook geven wij Kunstmagazine pArt uit.
Wil jij je waardevol maken voor Special Arts? Dompel je onder in de bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars en verrijk je wereld.

Enkele Special Arts activiteiten in uitvoering:

  • Jaarlijks organiseert Special Arts een groots, bruisend project. Dit jaar start Special Arts een theaterproject voor mensen met een beperking. Theatergroepen voor mensen met een beperking krijgen met dit project de kans een professionaliseringsslag te maken.
  • Realiseren van een platform voor toegepaste kunstproducten. Op dit platform kunnen dagbestedingateliers hun eigen webshop aanmaken.
  • Het ontsluiten van de unieke kunstuitleencollectie door deelcollecties te presenteren onder de titel: De keuze collectie van…
  • Een expositie met randprogramma in samenwerking met het Flower Art Museum.Special Arts werkt vanuit een kleurrijke galerie in hartje Amersfoort.www.specialarts.nl kennisplatform.specialarts.nl www.facebook.com/hetanderegedicht www.facebook.com/specialartsaward www.facebook.com/specialtheaterraodshow

    Vergoeding
    – onkosten en reiskostenvergoeding

    Wij kijken uit naar je reactie!

    Tine Veldhuizen: t.veldhuizen@specialarts.nl

    033 4328033 / 06 49922670

    Special Arts Zonnehof 4a
    3811 NC Amersfoort

Over de auteur