Iedereen is “Mijn Buuf”

Bij Mijn Buuf (zie de website www.mijnbuuf.nl) is het idee ontstaan om door middel van een narratief de eigen ervaringen, de werking, de werkwijze, maar vooral de maatschappelijke opbrengsten (impact) van Mijn Buuf inzichtelijk te maken. Daarnaast is het doel van het boek mensen te overtuigen om het gedachtegoed van Mijn Buuf te omarmen én te verspreiden. Iedereen is “Mijn Buuf” per slot van rekening.

Ten slotte willen we met dit narratief de menselijkheid achter het vluchtelingen-/migrantenbestaan duiden, en met name laten zien hoe medemenselijkheid, integratie tot een succes kan maken.
Zie voor meer informatie de verhaallijn uit de bijlage.

Onder leiding van een professional ga je aan de slag met of human interest verhalen of met onderzoeksjournalistiek. Al deze content samen leidt uiteindelijk tot een boek.

  • Aantal studenten: ca. 3 á 4
  • Werkzaamheden: Human interest verhalen (en onderzoeksjournalistiek
  • voor beide onderdelen zijn we op zoek naar minimaal 1 persoon
  • Hoeveelheid werk:
    • Human interest: in totaal ca 25 verhalen, interviews en verhaal uitwerken
    • Onderzoekjournalistiek: analyse succesfactoren Mijn Buuf, beleid en wetenschap rondom migranten vrouwen.
  • We willen zo snel mogelijk starten met het maken van een planning het verdelen van de werkzaamheden.
  • Uiteraard ben je altijd welkom om te werken in ons atelier in Den Haag (t.o. station Laan van NOI). De onderzoekskant kan veelal vanuit huis gedaan worden. Het interviewen van de stakeholders van Mijn Buuf (deelnemers/ vrijwilliger/ leveranciers/ afnemers etc etc) zal veelal bij Mijn Buuf of op locatie gebeuren.

Voor deze opdracht zijn we op zoek naar studenten die een stapje verder willen gaan dan alleen maar studiepunten scoren. Heb jij oprechte interesse in Mijn Buuf en wil jij samen met ons het gedachtegoed van Mijn Buuf verder verspreiden stuur dan een korte motivatie naar
Info@mijnbuuf.nl

Heb je nog vragen dan kun je bellen met Nancy Verkooijen 0655624577

Over de auteur