Interviews met Amsterdammers over hun leven op een pleintje in de Pijp

Grijp deze unieke kans om interviews te maken met Amsterdammers over hun eigen pleintje. Het gaat om het Van der Helstplein in de Pijp. De aanleiding is een tentoonstelling over het 100 jarige bestaan van dit plein, georganiseerd door bewoners zelf. De tentoonstelling zal bestaan uit foto’s en andere historisch materiaal. Belangrijk onderdeel zijn de verhalen van (oud-)bewoners over hun leven op het plein, denk aan anekdotes, mooiste en lelijkste herinneringen of opvallendste veranderingen. Deze verhalen komen in de tentoonstelling in de vorm van geschreven teksten maar liefst audio of video, want met stemmen en gezichten gaat de historie van het plein echt leven. Het werk voor deze opdracht behelst:

– selectie van te interviewen bewoners
– interviews doen
– schrijven danwel monteren en editen tot passende lengte en kwaliteit
– afronding, van autorisatie geïnterviewden tot aflevering in juiste format
– dat alles in samenwerking en overleg met contactpersoon van de tentoonstellingmakers, over keuzes en invalshoeken etc

Kortom, een prachtige klus voor ambitieus en aanstormend journalistiek talent om iets te maken wat veelvuldig gelezen, gehoord of gezien gaat worden. En gewaardeerd.
Gezien het gevraagde is een beetje ervaring en enige zelfstandigheid wel gewenst.
Periode van werken is van nu tot eind mei.

De contactpersoon cq opdrachtgever is Jelle van der Meer, journalist met ervaring, uitvoerend zowel als (hoofd)redactioneel; zie www.jellevandermeer.nl
Niet onbelangrijk: gezien de aard van het werk – veelal een-op-een of een-op-twee situaties – kan er coronaveilig gewerkt worden.

Over de auteur