Passie voor de planeet

Passie voor de planeet

Beeld: Emma van Kuijen

Emile is een man die zich al vanaf zijn 25e bezighoudt met het klimaat. Toentertijd waren de berichten ook al zorgwekkend, maar nog niet zo aanwezig als tegenwoordig. Nadat Emile zich op dit onderwerp heeft ingelezen, besluit hij, dat het zo niet langer kan. Sindsdien maakt hij zich hard voor het klimaat.

In de afgelopen jaren dat Extinction Rebellion actief is in Nederland is Emile vaak aanwezig geweest bij demonstraties. Hij wil graag mensen aan het denken zetten door zijn acties. Mede daardoor geeft hij ook namens Extinction Rebellion actietrainingen voor nieuwe leden. Tijdens de blokkades van de A12 in Den Haag is Emile meermaals opgepakt door de politie. Ook is hij een aantal keer actief geweest als politie liaison. Hij was dan het contactpunt tussen de demonstranten en de politie. Daarnaast zorgde hij ervoor dat de rust werd behouden en de politie niet buitensporig veel geweld gebruikte. Het doel van een politie liaison is kortgezegd alles zonder problemen laten verlopen.

In onderstaande mini documentaire zie je Emile. Hij vertelt zijn persoonlijke beweegredenen waarom hij actief is bij Extinction Rebellion en waarom hij zich al zo lang bezighoudt met het klimaat.

Over de auteur

Emma van Kuijen

Hallo, ik ben Emma van Kuijen. Ik ben 19 jaar oud en ben derdejaarsstudent journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.