Crossmediale productie; “Al van jongs af aan voelde ik me anders”

Crossmediale productie; “Al van jongs af aan voelde ik me anders”

In de moderne wereld van spiritualiteit en mystiek is er een vrouw die zich onderscheidt in de wereld van moderne hekserij. Lunadea, een populaire en zelfverzekerde heks, heeft zichzelf op de kaart gezet als een pionier op het gebied van hedendaagse hekserij. Haar streven naar het verspreiden van magie en het begeleiden van anderen op hun spirituele reis heeft haar een toegewijde aanhang en een gerespecteerde positie in de hekserijgemeenschap opgeleverd.

Lunadea, die haar echte naam niet prijsgeeft, staat bekend om haar diepe verbinding met de natuur en haar vermogen om oude hekserijtradities te verweven met de moderne wereld. Als oprichter van een bloeiende heksenschool heeft ze een schat aan kennis en ervaring verzameld die ze graag deelt met anderen die geïnteresseerd zijn in hekserij en magie.

Traditionele hekserij

In een recent interview deelde Lunadea haar visie op moderne hekserij en haar rol als heks. “Toen ik in 1999 hoorde dat er nog steeds mensen zijn die zich heks noemen, voelde het als een enorme opluchting. Al van jongs af aan voelde ik me anders en soms dacht ik dat ik een heks was maar een ander soort heks dan de sprookjesheksen die ik als kind leerde kennen door boeken en films. Ineens werd mij verteld dat er ook andere soorten heksen bestonden! Echte heksen, mensen zoals jij en ik,” aldus Lunadea. Ook benadrukte dat moderne hekserij een persoonlijke spirituele reis is waarbij individuele vrijheid en autonomie centraal staan. Het draait om het eren van de natuur, werken met energieën en het streven naar spirituele groei en verbinding. Haar woorden weerspiegelen de essentie van moderne hekserij, waarbij individuen hun eigen pad kunnen volgen en praktijken kunnen aanpassen aan hun persoonlijke behoeften en overtuigingen.

Als heks heeft Lunadea haar eigen unieke stijl en benadering. Ze gelooft sterk in de kracht van intentie en persoonlijke verantwoordelijkheid bij het werken met magie. Ze gebruikt rituelen, spreuken, kruiden, kristallen en andere symbolen en hulpmiddelen om haar intenties en energie te kanaliseren. Ze combineert elementen van oude heidense tradities, folklore en mystiek om haar eigen unieke praktijk te creëren. “Ik geloof dat magie overal om ons heen is, en het is aan ons om het te herkennen en te benutten. Het gaat niet alleen om het doen van spreuken, maar ook om bewustzijn, intuïtie en een diepe verbinding met de natuurlijke wereld.”

Eigen hexcademy

Naast haar eigen praktijk is Lunadea ook bekend om haar heksenschool, hexcademy, waar ze anderen leert over moderne hekserij en magie. Ze heeft haar school opgericht met de intentie om kennis en begeleiding te bieden aan diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de wereld van hekserij. Lunadea deelt haar wijsheid en ervaring door middel van online cursussen, workshops en boeken. Haar school heeft een sterke gemeenschap van studenten gevormd, die samenwerken en rituelen uitvoeren om hun spirituele groei te bevorderen.

Zo ook Femke Kirchner, Femke heeft zich gewaagd op de opleiding van Hexcademy en heeft daar heel veel van geleerd. Ze heeft kennisgemaakt met verschillende aspecten van moderne hekserij, variërend van rituelen en spreuken tot het werken met kruiden en energieën. “De heksenschool van Lunadea heeft me geleerd dat magie niet alleen draait om toverstokken en spreuken, maar ook om zelfreflectie en innerlijke transformatie. Het heeft me geholpen om een dieper begrip te krijgen van mezelf en mijn relatie met de natuurlijke wereld om me heen,” aldus Kirchner. Echter, zoals bij elke ervaring, waren er ook uitdagingen en minpunten. Femke erkent dat het vinden van een balans tussen haar dagelijkse leven en de intensieve toewijding naar Hexcademy soms een uitdaging was: “Het vergde veel toewijding en tijd om deel te nemen. Soms was het moeilijk om een evenwicht te vinden tussen mijn studie en andere verantwoordelijkheden. Het was een intense reis die mijn volledige betrokkenheid vereiste, maar achteraf is het mij wel allemaal waard geweest.”

Hoewel Lunadea geprezen wordt door velen in de hekserijgemeenschap, zijn er ook critici die twijfels hebben over haar beweringen en benadering. Sommigen suggereren dat moderne hekserij, inclusief Lunadea’s praktijk, te veel gericht is op commercie en oppervlakkige trends. Ze beweren dat de nadruk op rituelen en magische praktijken soms de essentie van hekserij als een diep spirituele en introspectieve reis kan overschaduwen. Desalniettemin kan niet worden ontkend dat Lunadea een opmerkelijke rol heeft gespeeld in het populariseren van moderne hekserij en het begeleiden van anderen op hun spirituele pad. Zo heeft ze ook een Facebook groep opgericht waar wel liefst 3,5 duizend mensen lid van zijn. Hier wordt overal, gerelateerd aan hekserij, over gepraat en volgens Lunadea is het ook een hele hechte groep. Haar toewijding aan het verspreiden van magie en het bevorderen van verbinding met de natuur heeft veel mensen geïnspireerd en geëmpowerd. Ze blijft een boeiende figuur in de hekserijgemeenschap, en haar invloed zal naar verwachting in de komende jaren alleen maar groeien.

Als moderne heks en oprichter van een succesvolle heksenschool blijft Lunadea een prominente figuur in de wereld van moderne hekserij. Haar betrokkenheid bij het verspreiden van magie en het begeleiden van anderen op hun spirituele reis maakt haar voor velen een inspirerende en controversiële persoonlijkheid in de hekserijgemeenschap. Hoewel er onder de traditionele heksen soms discussies en kritieken zijn over haar benadering, kan haar impact niet worden ontkend. Haar doel voor de toekomst is om te blijven bijdragen aan de evolutie en groei van moderne hekserij.

Over de auteur

Lysa te Riele

Ik ben een derdejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik ben nieuws- en leergierig en kijk met een open-mind naar de wereld. Elk verhaal heeft twee kanten en ik probeer altijd beide kanten te horen/onderzoeken voor ik ergens een oordeel over vel.