Grote productie: Ohrid Werelderfgoed

Grote productie: Ohrid Werelderfgoed

Waarom komt Ohrid misschien op de lijst van ”werelderfgoed in gevaar”? Dat hoor je hier. De local die ik hier spreek heet Mustafa Shain en hij is een local van Ohrid en een tourist guide.

Deze route volg je bij de podwalk hieronder

Het meer van Ohrid en de stad Ohrid. Het meer is sinds 1979 opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het meer van Ohrid is al ongeveer 3 miljoen jaar oud en heeft een oppervlakte van ongeveer 350 vierkante kilometer. Het meer is maar liefst 290 meter diep.

House of Robev Family. Het huis van de familie Robev is een absoluut hoogtepunt van de traditionele stedelijke architectuur in Macedonië. Het is een perfecte illustratie van de karakteristieke Ohrid-stijl met als extra kracht een uitstekende indeling en interieur. Het huis werd officieel geclassificeerd als beschermd bouwkundig erfgoed na de Eerste Wereldoorlog.

Church St. Sophia. De kerk die er nu staat, is gebouwd op de overblijfselen van een oude kathedraal die in de vroege 6e eeuw werd vernietigd door barbaarse invasies die de eerdere slaven in de regio brachten.

Antiek Theater van Ohrid. Het theater is meer dan tweeduizend jaar geleden gebouwd. Het werd pas in de tweede helft van de vorige eeuw ontdekt. Sinds 2001 worden er weer drama, musical en andere dingen gehouden in het theater. Ook is dit theater onderdeel van het Werelderfgoed van Ohrid.

Samuel’s Fort. De oudste historische gegevens over de stad Lychindos (de antieke naam van Ohrid) en het fort zelf komen van de antieke historicus Livius uit 209 voor christus waar wordt gezegd dat het fort werd gebouwd en functioneerde op alle cruciale momenten in de geschiedenis van de stad.

Beach Labino. Het is een rustgevend plekje en je hebt hier een mooi uitzicht over het meer. Als het lekker weer is kan je hier een lekkere duik nemen.

De Church of Saint John the Theologian. Het is niet precies bekend wanneer de kerk gebouwd is, maar documenten suggereren dat dit vóór 1447 moet zijn geweest. Archeologen denken dat de kerk gebouwd is in de 13e eeuw, voordat het Ottomaanse Rijk opkwam.

Over de auteur