Terre des Hommes organiseert opnieuw een duurzame modeshow

Terre des Hommes organiseert opnieuw een duurzame modeshow

Foto: Emma Daverveld

Zo’n 42 tot 46% van de bevolking koopt en verkoopt weleens tweedehands kleding, kringloopwinkel Terre des Hommes in Utrecht is een voorbeeld van een kringloopwinkel waar ze tweedehands kleding verkopen. Zij doen dit omdat zij het belangrijk vinden dat producten worden hergebruikt. Het is een simpele en ook goedkope manier om toch wat goeds te doen voor het milieu, de winkelopbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar organiseert de winkel opnieuw een modeshow met de tweedehands kleding. Ik heb een vrijwilliger van de winkel geïnterviewd om meer te weten te komen over deze modeshow.

Terre des Hommes is een tweedehands winkel in Utrecht, u kunt er stijlvolle kleding kopen maar ook schoenen, boeken, cd’s, tassen en nog veel meer. En dat allemaal voor een goede prijs waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Naar welk goed doel gaat het? ‘Ons project nu is de kinderen die in India in de micamijnen werken, mica is een grondstof dat bijna overal in zit. Van koelkasten tot mobiele telefoons, we hebben zelf niet eens door waar het allemaal in zit. De kinderen zijn ontzettend jong en gaan dus ook niet naar school.’

‘Wij proberen de kinderen uit de mijnen te halen om ze naar school te laten gaan.’

Jullie hebben een modeshow georganiseerd om de verkoop van tweedehands kleding te stimuleren, wat houdt die modeshow in en wie lopen er op de catwalk? ‘De modeshow vindt plaats op 1 oktober 2022, wij lopen zelf in de show met de kleding die hier hangt. Het is niet Parijs natuurlijk, en dat willen we ook helemaal niet. Ons doel is om het goed te kunnen presenteren en ons gezicht te laten zien.’ Zo stimuleert Terre des Hommes de verkoop van de kleding.

Het is zeker een bezoek aan de winkel waard, wie weet vindt u er iets leuks tussen. Dan heeft u iets leuks voor uzelf, een goed doel geholpen en iets goeds gedaan voor het milieu.

Audio: Lieke Dogger

Over de auteur

Emma Daverveld

Mijn naam is Emma (2004) en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht. Ik kom uit Brabant maar ik woon nu op mezelf in Zeist. Deze studie past goed bij mij omdat ik ontzettend nieuwsgierig ben en ik sta open voor nieuwe dingen, ik vind het dus ook erg leuk om hier over te schrijven. Ik weet nog niet precies welke richting ik op wil maar deze studie is al een goed begin!