De Gi-ga-groen Kinderboekenweek gaat van start

De Gi-ga-groen Kinderboekenweek gaat van start

Foto: Emma Daverveld

De Kinderboekenweek gaat weer van start, en dat betekent dat kinderen hun rugzak weer kunnen vullen met talloze leuke boeken. Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek Gi-ga-groen, er wordt geschreven over alles wat te maken heeft met de natuur of dieren. Dit is natuurlijk een bron van inspiratie voor kinderboeken. Om kinderen meer te leren over de natuur is dit een goed begin, en al helemaal door middel van boeken.

Kinderboekenweek bestaat al voor een lange tijd, namelijk sinds 1955. Het is jaarlijks een terugkomende week van 10 dagen in september en oktober. Maar waarom bestaat er een Kinderboekenweek? ‘Het doel van Kinderboekenweek is vooral om kinderen meer te laten lezen, ook om ze meer kennis te laten maken met de Nederlandse taal’, zegt medewerker van de Bruna May. De Kinderboekenweek begint dit jaar op 5 oktober en eindigt op 16 oktober. De boekenwinkels zoals de Bruna in Leidsche Rijn merken natuurlijk ook als het Kinderboekenweek is, zij doen hier natuurlijk ook aan mee. ‘Naast de kerst- en sinterklaasdagen is de Kinderboekenweek de drukste week’, zegt May. De Bruna verkoopt natuurlijk ook de boeken die worden aangeraden bij het thema van dit jaar, om zo boekenwinkels maar ook lezen aantrekkelijk te maken voor kinderen.

Het thema van dit jaar is Gi-ga-Groen. Dit thema is gekozen omdat kinderen dan vooral leren dat afval opruimen belangrijk is. Er zitten ook boeken bij zoals ‘De zoete zusjes helpen de natuur.’ Er zitten ook boeken bij over groentes die niet helemaal perfect zijn. ‘Groentes hoeven niet altijd perfect te zijn om ze te kunnen eten.’ Het is goed om zo de kinderen te stimuleren om te gaan lezen en tegelijkertijd te leren over de natuur.

Audio: Lieke Dogger

Over de auteur

Emma Daverveld

Mijn naam is Emma (2004) en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht. Ik kom uit Brabant maar ik woon nu op mezelf in Zeist. Deze studie past goed bij mij omdat ik ontzettend nieuwsgierig ben en ik sta open voor nieuwe dingen, ik vind het dus ook erg leuk om hier over te schrijven. Ik weet nog niet precies welke richting ik op wil maar deze studie is al een goed begin!