Schurft teistert de Utrechtse studentenhuizen

Schurft teistert de Utrechtse studentenhuizen

Utrecht-west – Het is in de Utrechtse studentenhuizen helaas vaak raak, schurft uitbraken teisteren de huishoudens en zorgen voor vervelende situaties. De vraag is of deze vervelende beestjes voor altijd het studentenleven zullen blijven bemoeilijken of dat de toekomst er minder somber uitziet.


Al klinkt het misschien als iets wat al eeuwen geleden is uitgeroeid, komt schurft ook in de Utrechtse studentenhuizen nog voor.
 Huisarts Michiel ziet steeds vaker jongeren met schurftverschijnselen in zijn spreekkamer verschijnen. ‘Jongeren komen nog net niet krabbend de praktijk binnen’, vertelt Michiel. Vooral onder de studenten blijkt het een groot probleem; Al na 15 minuten in contact te zijn geweest met een door schurft besmet persoon kan je zelf ook besmet raken. Juist hierom is het zo moeilijk deze huidaandoening uit te schakelen.

Michiel ziet de toekomst voor nu nog niet al te rooskleurig in, ‘jongeren zijn vaak nog te laks met het smeren van de crème of komen door mogelijke schaamte te laat bij mij of collega’s aankloppen.’ Toch zal er naar een oplossing gezocht moeten worden om dit probleem in te dammen. Volgens Michiel is de enige oplossing het snel opsporen en behandelen van de parasiet, waardoor deze geen kans heeft om te verspreiden.

Audio gemaakt door: Loekie Pruijn

Over de auteur

Lieke Dogger

Hallo ik ben Lieke, 20 jaar (06-08-2003) en ik volg de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.