Buurtbuik gaat voedselverspilling tegen en brengt buurtbewoners samen met gratis driegangenmenu

Buurtbuik gaat voedselverspilling tegen en brengt buurtbewoners samen met gratis driegangenmenu

Vrijwilligers van Buurtbuik bezig met de voorbereidingen van het avondeten, foto: Dionne Rutte

Tekst: Dionne Rutte

LOMBOK – BuurtBuik bereidt gezonde en gratis maaltijden van gered voedsel van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers uit de buurt halen het eten op bij lokale leveranciers en koken er een lekkere maaltijd van. Dit is elke keer weer een creatieve uitdaging: ze weten namelijk van te voren niet wat de opbrengst van de dag zal zijn. Iedereen is welkom om gratis aan te schuiven bij het diner. Buurtbuik geeft mensen die het minder breed hebben een steuntje in de rug. Naast lekker eten en voedsel redden, draait het bij BuurtBuik ook vooral om de gezelligheid en verbinding tussen bewoners. Afgelopen woensdagavond was het weer zover, in buurthuis Rosa. 

Bekijk hieronder het videointerview met Laura de Kievit, locatie coördinator van Buurtbuik Utrecht West, en kom te weten hoe de buurtbuik in z’n werk gaat, hoe ze dit gratis mogelijk kunnen maken en wat de toekomstplannen zijn.

Video: Dionne Rutte

Over de auteur

Dionne Rutte

Hi! Mijn naam is Dionne Rutte. Ik ben 19 jaar en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik vind Utrecht een mega leuke stad om te studeren, voor nu woon ik nog in Apeldoorn. Ik ben geïnteresseerd in mijn medemens. Mijn grote passie is het verwerken van inspirerende gesprekken in een artikel. Ik hou dus erg van schrijven, daarentegen vind ik video’s maken nóg leuker. Ik ben enthousiast over mijn opleiding en wil graag nog meer leren over het journalistieke vak.