SvJ media

Selecteer Pagina

Eerstejaars interviewen in eerste week burgemeester van hyperlocal Hilversum

Een goed begin is het halve werk moeten studenten Fatima Bongers en Jude Amogabe hebben gedacht. De studenten hebben in de eerste week van hun eerste jaar journalistiek meteen de meest prominente persoon uit hun hyperlocal geïnterviewd: Burgemeester van Hilversum, Gerhard van den Top. Fatima en Jude zijn deze week onze ‘Uitblinkers’. 

door | 21 09 2023, 08:09

Fatima Bongers poseert met burgemeester Gerhard van den Top na het interview Foto: Jude Amogabe

Het plan was om een nieuwsverhaal over het cameratoezicht in het uitgaansgebied van de stad te maken. Daarom woonden de studenten de commissievergadering van de gemeente bij. Fatima vertelt: ‘We hoopten een woordvoerder of een van de commissieleden te spreken te krijgen over het onderwerp.’ Maar tijdens de behandeling van het agendapunt zetten ze hun zinnen op de burgemeester.  

In de pauze, na het behandelen van het agendapunt, tikten ze Van den Top op de schouder en vroegen ze of hij even tijd had voor de jonge journalisten. Dat had de burgemeester wel en zo zaten ze niet veel later met Van den Top in zijn werkkamer. Het interview duurde een minuut of vijftien. Fatima vertelt dat ze geen moment zenuwachtig was. ‘Van den Top is een heel toegankelijke man en hij stelde ons op ons gemak. Hij is super aardig’.  

Fatima heeft ook nog een tip voor studenten die een keer een burgemeester willen spreken. ‘Zorg dat je op het juiste moment op de juiste plek bent en stap gewoon op de persoon af.’

Lees en beluister hier het interview met de burgemeester terug.

Jude Amogabe poseert met de burgemeester van Hilversum na afloop van het interview Foto: Fatima Bongers