SvJ media

Selecteer Pagina

Klas D13 wint projectweek met ‘beste tijdschrift’

Klas D13 wint projectweek met ‘beste tijdschrift’

Klas D13 wint projectweek met ‘beste tijdschrift’

‘Het beste tijdschrift’ van dit semester werd gemaakt door Klas D13. Hiermee is de klas winnaar van de tijdschriftweek geworden. De jury heeft besloten dat hun tijdschrift genaamd ‘Moord Schrift’ het beste is van alle tijdschriften die zijn gemaakt in het eerste jaar.  

door | 7 01 2024, 21:01 | SvJ nieuw(s)

Winnende tijdschrift  Foto: Ingescand

Tijdens de projectweken kregen de eerstejaars twee weken de tijd om een tijdschrift te maken. In die tijd bedachten ze een concept, schreven ze onder andere artikelen en kozen voor een gezichtsbepalende vormgeving.  

Uiteindelijk waren er verschillende categorieën waarin de eerstejaars konden winnen: ‘de beste cover’, ‘de beste productie’, ‘het beste beeld’, ‘de beste kop’, ‘de beste vormgeving’ en tenslotte natuurlijk ook voor ‘het beste tijdschrift’.  

Juryrapport   
Docenten Neeltje Huirne en Niels de Boer vormden samen de jury. In het juryrapport schreven zij het volgende over het winnende tijdschrift: ‘Moord Schrift, een volwassen tijdschrift. Het is een actueel en boeiend onderwerp, anders dan anders, met daarin inhoudelijk sterke en afwisselende producties, met als klap op de vuurpijl een goed interview met een bekende topadvocaat. Dit blad heeft in tegenstelling tot alle andere tijdschriften, zelfs een website. Jammer alleen dat die het niet doet. Ook complimenten voor de creatieve colofon met ‘mugshots’ van alle makers en de zelfgemaakte geestige advertenties. We waren ook te spreken over de professionele inhoudsopgave met alleen de highlights uit het blad, zoals in een echt tijdschrift. Met goed gebruik van het woord exclusief!’ 

De jury miste alleen nog één ding: de creditlines. ‘Hoe weten we nu wie al die mooie verhalen gemaakt hebben? Klein tipje voor de volgende keer dus, maar voor nu: Jjullie zijn de terechte winnaar.’ Klas D13 ontvangt met deze winst de hoofdprijs die bestaat uit een wisselbeker en een bowlinguitje met de hele klas.  

Lees hier het artikel over tienermoeders waarmee Sofie Gerretschen heeft gewonnen in de categorie ‘beste productie’. 

Over de auteur

Nikita de Jong

Ik ben Nikita de Jong en studeer aan de school voor Journalistiek. Ik vind het leuk om items te maken en teksten te schrijven. Ik ben geinteresseerd in veel verschillende onderwerpen.