SvJ media

Selecteer Pagina

Linda Huijsmans: ‘Door mijn carrièreswitch ontdekte ik nieuwe kanten van mezelf ’

‘Ik wist altijd zeker dat het onderwijs niets voor mij was. Bij het idee om voor een groep te moeten staan, stierf ik duizend doden. Ik beschouwde mezelf altijd als iemand die het best in haar eentje werkt,’ vertelt SVJ-docent Linda Huijsmans op de site van SVDJ.  

 

door | 27 01 2024, 12:01 | SvJ in de praktijk

Foto’s: Freek van den Bergh

Samen met nog twee docenten van andere opleidingen journalistiek is zij geïnterviewd over haar tweede carrière: lesgeven in de journalistiek. Dat blijkt toch echt wat anders te zijn dan zelf producties maken. Zo leren de ervaringen van Linda (58 jaar), Chris Chambers (58 jaar) docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en Angélique van Beers (50) kersverse docent aan Fontys-opleiding Journalistiek in Tilburg. 

Net als veel docenten op de School voor de Journalistiek Utrecht was Linda Huijsmans ruim twintig jaar werkzaam in de journalistiek praktijk voordat ze begon als docent aan de School voor de Journalistiek Utrecht. 

Lees hier hoe Linda al heel snel lol kreeg in haar nieuwe baan als journalist onder andere door de energie die ze krijgt van alle jonge journalisten op school.