SvJ media

Selecteer Pagina

Eerste editie SVJ Festival op 17 april

Eerste editie SVJ Festival op 17 april

Diplomering

Eerste editie SVJ Festival op 17 april

 

Een middag boordevol workshops, masterclasses en een stagemarkt. Woensdag 17 april staat de Heidelberglaan 15 in het teken van het allereerste SVJ Festival voor alle studenten en waarvoor iedereen wordt vrijgeroosterd. Docent Felix Kalkman, één van de organisatoren van het festival, licht alvast een tipje van de sluier op.  

door | 20 02 2024, 16:02 | SvJ nieuw(s)

‘Veilige werken in het veld’  is een van de workshops op het SVJ Festival Foto: Archief PersVeilig

Het wordt een gezellige middag in combinatie mét een stukje inhoud’, aldus fotografiedocent Felix. Het festival komt voort uit de behoefte om een plek te creëren waar alle journalistiek studenten elkaar kunnen ontmoeten. ‘Het festival begon dus met het idee om iets gemeenschappelijks te organiseren. In het begin lag de focus op de specialisatiesemesters, maar er waren nog enkele andere kleine activiteiten die we erbij wilden betrekken. We hadden al kleine bijeenkomsten voor de eerste twee schooljaren, maar het bereik was nog beperkt. Natuurlijk is het leuk om één middag per jaar te organiseren waar alle journalistiek studenten samenkomen’, aldus Felix.  

Verschillende activiteiten 

Het festival biedt een gevarieerd programma met workshops, lezingen en activiteiten die gericht zijn op zowel educatie als vermaak. Van workshops over carrièreplanning en freelancemogelijkheden tot interactieve sessies over veilig werken in het veld. Het SVJ Festival bkan een waardevolle ervaring zijn voor elke student journalistiek, ongeacht studiejaar of specialisatie. 

Naast educatieve sessies zijn er ook kraampjes met informatie over stages en kansen binnen de journalistiek. Zo krijgen studenten de kans om hun netwerk uit te breiden en in contact te komen met potentiële werkgevers, zoals bijvoorbeeld Onderzoekscollectief Bellingcat. 

SVJ-prijs 2023

Als kers op de taart wordt ook de SVJ-prijs van 2023 uitgereikt tijdens het festival, met een hoofdprijs van 1000 euro. Daar volgt binnenkort meer informatie over. 

Met de betrokkenheid van zowel docenten als studenten, belooft de allereerste editie van SVJ Festival volgens de organisatoren een onvergetelijke gelegenheid te worden. Zorg dus dat 17 april 2024 in de agenda staat om dit evenement niet te missen. 

Over de auteur

Zoë Neeft

Zoë Neeft is een enthousiaste student journalistiek. Ze schrijft het liefst over lifestyle, films en cultuur gerelateerde onderwerpen. Als ze niet aan het schrijven is, kun je haar vinden bij haar vrienden of is ze aan het bidden voor een One Direction reunion tour.