SvJ media

Selecteer Pagina

Een stage in de hoofdstad van de Europese Unie

Een stage in de hoofdstad van de Europese Unie

Anna Sleutels (rechtsboven) met haar collega's van NOS Bureau Brussel Foto: archief Anna Sleutels

Een stage in de hoofdstad van de Europese Unie

Dat niets onmogelijk is, bewijst SvJ-student Anna Sleutels maar weer. Een halfjaar lang loopt zij stage bij NOS Bureau Brussel, en valt daarmee met haar neus in de spreekwoordelijke boter. Op 6 juni mag Nederland namelijk weer naar de stembussen voor de Europees Parlementsverkiezingen.

door | 5 06 2024, 22:06 | Uitblinkers

Anna Sleutels (rechtsboven) met haar collega’s van NOS. Foto: archief Anna Sleutels

Dichter bij het vuur kan de twintigjarige SvJ-student niet zitten. Een half jaar lang woont Anna Sleutels in de Belgische hoofdstad Brussel, en dat kent een goede reden. Ze loopt stage bij de NOS. ‘In mijn rol als stagiaire houd ik me in aanloop naar de Europese verkiezingen bezig met het uitwerken van items om de Europese verkiezingen een plaatsje te geven in de NOS,’ aldus Anna. 

Nooit saai

Haar stage bij Bureau Brussel komt niet geheel uit de lucht vallen: ‘Ik heb altijd al interesse in de politiek gehad,’ vertelt Anna met een trotse ondertoon. Toch is het de minor die haar de Europese kant opstuurt. Vorig jaar specialiseerde de SvJ-student zich namelijk een jaar lang in European Politics, Policies & Issues aan de Universiteit van Amsterdam.

Anna Sleutels timmert dus hard aan de weg. Maar hoe mooi zo’n stage in ons buurland ook klinkt, is het ook gewoon keihard werken: ‘Het zijn lange dagen waarin de meest onvoorspelbare situaties zich voordoen,’ aldus Anna. Dat levert voor de twintigjarige SvJ’er met enige regelmaat uitdagende situaties op. ‘Zo had ik vandaag een volgeplande dag, maar een onverwacht bezoek van Caroline van der Plas zorgt ervoor dat ik die planning zo de prullenbak in kan gooien,’ grapt Anna.

STEMMEN!

‘Dit zijn de belangrijkste verkiezingen in tijden,’ vertelt Anna overtuigend. Ze doelt hier op de opkomst van radicaalrechts in heel Europa. Met het oog op die Europese verkiezingen heeft de stagiaire nog een heldere boodschap voor andere SvJ’ers: ‘Hoe ingewikkeld Europese politiek soms ook lijkt, probeer je echt in te lezen. Je zult zien dat het allemaal meevalt.’

Via de  volgende link kom je bij de ‘super interactiv’ die Anna heeft gemaakt voor de NOS  over de Europese partijen: https://app.nos.nl/op3/europese-verkiezingen/

Over de auteur

Suzanne Borsboom

Suzanne Borsboom (2003) is een enthousiast beginnend journalist met een breed interessegebied. Van schrijven over politiek, cultuur en duurzaamheid tot het aan het licht brengen van actuele vraagstukken binnen de samenleving. Suzanne wil graag nieuws toegankelijk maken voor iedereen en de kloof tussen politiek en burger verkleinen. Contact leggen met Suzanne kan via mail: suzanne.borsboom@student.hu.nl .