SvJ media

Selecteer Pagina

Tweedejaarsstudent Hein Keur combineert journalistieke en muzikale ambities

Tweedejaarsstudent Hein Keur combineert journalistieke en muzikale ambities

Tweedejaarsstudent Hein Keur combineert journalistieke en muzikale ambities

Hein Keur is een veelzijdig talent. Naast zijn studie journalistiek is hij drummer van de band Searching Valentine. Hoe combineert hij zijn passie voor muziek met zijn opleiding? 

door | 3 06 2024, 17:06 | SvJ Privé

Foto Searching Valentine  Foto: Anne Breed

Muziek zit Hein in het bloed. Al van jongs af aan is hij omringd door muziek. Zijn vader dirigeert en zingt, zijn moeder speelt gitaar, en zijn zussen en neven bespelen diverse instrumenten. ‘Ik zag iemand drummen bij het orkest van mijn zus en dacht: dat wil ik ook.’ Vanaf dat moment begon de toen nog acht jarige Hein met spelen. Al snel vormde hij, ondanks hun beperkte muzikale vaardigheden, met zijn vrienden een band. Dit vroege avontuur in de muziek leidde tot het ontstaan van zijn huidige band Searching Valentie, waarin hij nog steeds met enkele van dezelfde vrienden speelt.

De band, bestaande uit Hein, bassist Milan, gitarist en zanger Rens, en toetsenist Christian, begon ongeveer twee jaar geleden, na jaren van samen schrijven en experimenteren, serieus vorm te krijgen. Ondanks dat het bandje destijds al snel uiteenviel, bleef de muziekmicrobe bij Hein kriebelen. Daarom blies hij twee jaar geleden de band Searching Valentine in oude bezetting weer nieuw leven in. Met eigen nummers en een energieke live-show veroveren ze nu de Nederlandse podia.

Combinatie van Muziek en Studie

Muziek is Hein’s droom, zijn “plan A”. Toch koos hij ook voor een studie journalistiek, als “plan B”. ‘Ik wilde theoretisch bezig zijn, maar ook creatief. Journalistiek leek me daarvoor een goede combinatie.’ In de praktijk blijkt die combinatie dus goed te werken. ‘Ik was vaak ‘s avonds vrij voor de repetities. En overdag kon ik me dan focussen op mijn studie.’ Hein maakt bovendien handig gebruik van zijn journalistieke vaardigheden voor de band. Zo schrijft hij persberichten en artikelen om Searching Valentine extra onder de aandacht te brengen. 

Onlangs bracht de band hun eerste EP ‘27 forever’ uit, gefinancierd via een succesvolle crowdfunding. ‘Dat was echt een droom. Om met je beste vrienden in de studio te duiken en je eigen muziek op te nemen’, vertelt hij. Het opnemen van hun EP was een bijzonder hoogtepunt voor Hein en zijn band. Na jaren muziek maken, was het eindelijk tijd om de studio in te duiken. Dit proces voelde voor hen als een vakantie, een perfecte mix van werk en plezier. Dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne konden ze de kosten van de studio dekken en ook investeren in promotiemiddelen, zoals professionele foto’s, een documentaire en advertenties op sociale media. 

De nummers van Searching Valentine behandelen een breed scala aan onderwerpen, variërend van persoonlijke ervaringen tot maatschappelijke thema’s. Zo vertelt het nummer Rich Girls, Daddy’s Money” over rijke meisjes die zich superieur voelen vanwege het geld van hun ouders, terwijl Left Turn Out reflecteert op de gevoelens van machteloosheid tijdens de coronapandemie.   

Toekomstplannen 

Hein’s toekomstvisie is duidelijk: Hij wil zich blijven richten op muziek en hoopt hiermee zoveel mogelijk mensen te bereiken. Hoewel hij openstaat voor een carrière in de journalistiek, blijft muziek zijn eerste liefde. Hij overweegt om in de toekomst nog een muziekopleiding te volgen aan het conservatorium en wil graag de minor International Music Management doen om zijn kennis van de muziekindustrie te verdiepen. 

Over de auteur

Zoë Neeft

Zoë Neeft is een enthousiaste student journalistiek. Ze schrijft het liefst over lifestyle, films en cultuur gerelateerde onderwerpen. Als ze niet aan het schrijven is, kun je haar vinden bij haar vrienden of is ze aan het bidden voor een One Direction reunion tour.