SvJ media

Selecteer Pagina

22 en 23 juni: Het CampusDoc Filmfestival

22 en 23 juni: Het CampusDoc Filmfestival

22 en 23 juni: Het CampusDoc Filmfestival

In het Louis Hartlooper Complex in Utrecht zijn over een week de eindresultaten van de CampusDoc minor te zien. Bezoekers kunnen voor het eerst kijken naar de documentaires gemaakt door studenten van de School voor Journalistiek. Misschien ken je er al wel een paar, zoals ‘Kind van het Toeslagenschandaal’ of ‘Ben je ongesteld ofzo?’. De organisatoren kijken met veel enthousiasme vooruit naar het festival: ‘Het gaat vooral een groot feestweekend worden!’

door | 17 06 2024, 11:06 | SvJ nieuw(s)

Afbeelding: Pepijn van der Putten

CampusDoc is een minor waarbij studenten -niet alleen van de SvJ- een half jaar lang werken aan een documentaire. Bij het jaarlijkse CampusDoc Filmfestival krijgen ze de kans om hun documentaire te laten zien aan vrienden, familie en medestudenten. Het festival wordt georganiseerd door een vier studenten, waaronder Lotte van Eck, Zoë van Baarle, Matthew Cumpson en Jasmijn Brasser, met ondersteuning van twee docenten. ‘Bijna alle documentaires gaan in première, voor vele wordt het de eerste keer dat de films publiekelijk vertoond worden, ik denk dat het alleen daarom al de moeite waard is om te komen’, vertelt Zoë. ‘Het wordt gewoon superleuk om te zien waar de filmmakers het afgelopen jaar hun bloed, zweet en tranen in hebben gestopt’, voegt Lotte daaraantoe.

‘CampusDoc is misschien wel de bekendste minor op de opleiding, je leert van de start om een documentaire te maken’, legt Zoë uit. Lotte denkt daarom dat het ook een goede reden is om te komen. ‘Je krijgt toch alvast een beetje een inkijkje’, vertelt ze. ‘Je krijgt wel echt de kans om alvast vooruit te kijken, als CampusDoc bijvoorbeeld iets is wat je zelf later ook wil doen’.

Beide dagen is er een ochtend- en avondblok, waarin de documentaires bekeken kunnen worden. Maar op zondag is er ook nog een prijsuitreiking. Meerdere prijzen worden uitgereikt waaronder de beste regie, cinematografie, impact, beeld- en geluidprijs en natuurlijk de hoofdprijs. ‘Uiteindelijk is er voor de winnaar van de hoofdprijs zeker iets moois, maar dat houden we nog even voor ons’, vertelt Zoë met een glimlach.

Bij het festival ligt er een rode loper en zal er een fotograaf aanwezig zijn, dus bezoekers worden opgeroepen om vooral in hun mooiste kleding te komen.

Kaartjes voor het CampusDoc Filmfestival kunnen hier gekocht worden. 

Over de auteur

Wessel In den Bosch

Ik ben 18 jaar oud en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel werk ik aan producties voor SVJ Utrecht West. In mijn artikelen benader ik graag maatschappelijk relevante onderwerpen op een creatieve en objectieve manier. Door mijn brede interesse richt ik me dan ook graag op veel diverse onderwerpen. Als journalist ben ik bedreven in het snel formuleren van krachtige vragen, waardoor ik vaak word geprezen als een goede interviewer. Mijn doel zal altijd zijn om met betrouwbare en objectieve journalistiek een positieve impact te hebben op de wereld.